• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Με ποσοστό 75% εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με κόκκινο φόντο με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας


    Με την – αναμενόμενη – συντριπτική του Αλέξη Τσίπρα κόντρα στην εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τους σύνεδρους να δίνουν το πράσινο φως για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τα μέλη του κόμματος.

    Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα βρήκε στήριξη από το 75%, σε αντίθεση με την πρόταση της «Ομπρέλας», για εκλογή πρόεδρου και ΚΕ από το συνέδριο, η οποία συγκέντρωσε περίπου 25%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή, σε σύνολο εγγεγραμμένων 5.784, ψήφισαν 4.861. Υπήρξαν 30 λευκά και 5 άκυρα. Οι ψήφοι υπέρ πρότασης Τσίπρα ήταν 3.438, ενώ 1.208 ήταν υπέρ της πρότασης της «Ομπρέλας».

    Το αποτέλεσμα ήτα αυτό που ανέμεναν και οι δύο πλευρές, καθώς ανάλογο ήταν και ο συσχετισμός που είχε διαμορφωθεί κατά την εκλογή των συνέδρων. Πάντως, στελέχη της «Ομπρέλας» ανέφεραν πως έχει καταγραφεί μια ισχυρή τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το Συνέδριο ολοκληρώνει την Κυριακή τις εργασίες του, ενώ στις 15 Μαΐου  θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα και πάλι ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (καθώς θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος) αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.



    ΣΧΟΛΙΑ