• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Λασπολογία» οι ευθύνες που μας αποδίδει η Κυβέρνηση για το προσφυγικό, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

    • NewsRoom


    Για «λασπολογία» και «υποκρισία» κατηγορεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις ευθύνες που αποδίδει στην πολιτική του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για την τραγική κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα. 

    Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και καλεί την ΝΔ για μια ακόμα φορά να προχωρήσει σε πολιτικές ένταξης των μεταναστών.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

    Τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά -προχωρώντας σε μια ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα.

    Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την «μεγαλύτερη απειλή», όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας.

    Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ