• Πολιτική

    Συρία: Νεκρός τζιχαντιστής «από την Ελλάδα»

    • NewsRoom


    Σελίδες τζιχαντιστών στο Twitter, παρουσιάζουν ως «μάρτυρα» έναν τζιχαντιστή που διέμενε στην Ελλάδα και πέθανε χθες στη Συρία στις μάχες στη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

    Όπως λένε οι τζιχαντιστικές σελίδες ο Ομπεΐντ Χιλάλ «εγκατέλειψε τα εγκόσμια στην Ελλάδα όπου βρισκόταν και άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και του Αλλάχ για τζιχάντ».

    Σύμφωνα με τις σελίδες, ο συγκεκριμένος άντρας σκοτώθηκε στις μάχες στη Σαρακέμπ, της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας, όπου οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ καταλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες το ένα χωριό μετά το άλλο.

    Η Τουρκία αποστέλλει ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχουν δημιουργήσει στην επαρχία Ιντλίμπ, εκεί όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

    Όπως μετέδωσε ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση της Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ