• Πολιτική

    Συρία: Ακόμα ένας νεκρός στρατιώτης για την Τουρκία στο Ιντλίμπ

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται για μια ακόμα ημέρα οι απώλειες του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ  στη Συρία, καθώς όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα, ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

    Η Τουρκία «συνεχίζει να πλήττει στόχους του καθεστώτος» της Δαμασκού σε αντίποινα στην επαρχία αυτήν, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτηση του στο Twitter.

    Η Άγκυρα έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες και εξοπλισμό για να στηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν τον συριακό στρατό.

    Στους 20 ανέρχονται οι Σύροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν, σε αντίποινα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε εκτάκτως με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στη λήψη «άμεσων» επιπλέον μέτρων για την αποφυγή «μιας μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας» στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που έγινε μια μέρα μετά το θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος, Τραμπ και Ερντογάν κάλεσαν τη Συρία και την Ρωσία να «σταματήσουν» τη στρατιωτική τους επίθεση στην συριακή επαρχία. «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και το ιρανικό καθεστώς πρέπει να σταματήσουν την επίθεσή τους, πριν σκοτωθούν και εκτοπιστούν και άλλοι άμαχοι», τόνισε η αμερικανική προεδρία.

    Παράλληλα ο Ερντογάν τόνισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου «την αποφασιστικότητά του να εκκαθαρίσει στοιχεία του καθεστώτος» στην περιοχή Ιντλίμπ, ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

    Την Πέμπτη, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ απηύθυνε κάλεσμα για δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης.



    ΣΧΟΛΙΑ