• Πολιτική

    Πρωτόγνωρη εμπειρία ενημέρωσης από το mononews.gr το βράδυ των εκλογών

    • NewsRoom


    Με την χρήση όλων των τελευταίων τεχνολογιών, με στόχο να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον αναγνώστη, το mononews.gr ρίχνεται στην μάχη της ενημέρωσης την Κυριακή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

    Διαδραστικοί πίνακες, live τηλεόραση -με την τεχνική υποστήριξη της Cloudevo και του Νίκου Ηλιόπουλου- και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του site θα ενημερώνουν διαρκώς τους αναγνώστες. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι αργά την νύχτα, έγκαιρα και έγκυρα.

    Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ και οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν ως εξής: πρώτα σε δύο κάλπες για ευρωεκλογές και Περιφέρεια και στη συνέχεια, σε άλλον χώρο, για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    Ως προς το εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο «Κλεισθένης» προβλέπει απλή αναλογική: Δηλαδή αυτός που θα εκλεγεί δήμαρχος ή περιφερειάρχης δεν έχει αυτόματα την πλειοψηφία στο συμβούλιο, αλλά το πλήθος των συμβούλων εξαρτάται αποκλειστικά από το ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός την πρώτη Κυριακή. Η κάθε ψήφος στον α’ γύρο μετρά για τον προσδιορισμό του αριθμού των συμβούλων που θα εκλέξει κάθε συνδυασμός λόγω της απλής αναλογικής.

    Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται γύρω στις 9 μ.μ.

    Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα μεταδίδονται συνεχώς το βράδυ της 26ης Μαΐου από το https://ekloges-apotelesmata.eu/ με συνολικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, αμέσως μόλις γίνονται γνωστές λεπτομέρειες από τις εθνικές αρχές.

    Επίσης, μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

    Παρακολουθήστε όλη την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, τα πρώτα αποτελέσματα, την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα τελικά αποτελέσματα, όπως και τις δηλώσεις νικητών και ηττημένων μέσα από το mononews.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ