• Πολιτική

    Συντετριμμένη η οικογένεια του «μακελάρη»: «Άλλαξε μετά τα ταξίδια στο εξωτερικό» (video)

    • NewsRoom

    O «μακελάρης του Κράιστσερτς»


    «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν ξέρουμε τι να σκεφθούμε», ανέφερε σε δηλώσεις της η Μαρί Φιτζέραλντ, γιαγιά του Μπρέντον Τάραντ ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επιτέθηκε σε δύο τζαμιά στη Ν. Ζηλανδία σκορπώντας τον θάνατο.

    «Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα. Ο κόσμος κατέρρευσε… συντετριμμένοι, αυτή είναι η λέξη» είπε η ίδια μιλώντας στο Channel 9 από το σπίτι της, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

     «Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Ταράντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

    Ωστόσο, η κα. Φιτζέραλντ παραδέχεται πως προ ενός έτους όταν επέστρεψε για τα γενέθλια της αδερφής του, δεν διέκρινε κάποια αλλαγή, «έμοιαζε ακριβώς ο ίδιος» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η αδελφή και η μητέρα του Μπρέντον Ταράντ, που ζουν στην περιοχή, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία και ακόμη και τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, δήλωσε η γιαγιά του Ταράντ.

    «Η αστυνομία κάνει το καθήκον της και τις προστατεύει, αυτό έχουν ανάγκη», είπε.

    Ο θείος του Μπρέντον Ταράντ, Τέρι Φιτζέραλντ, δήλωσε πως η οικογένεια έμαθε για τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς από την τηλεόραση. «Στην αρχή, είπα ‘Όχι, δεν είναι δυνατόν’, όμως στη συνέχεια είδα τη φωτογραφία του», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας είχε περάσει και από την Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ