• Πολιτική

    Συνομιλία Πούτιν – Άσαντ για την συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας

    • NewsRoom


    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε σήμερα τηλεφωνικώς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για το αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Άσαντ για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη διμερή σύνοδο Ρωσίας – Τουρκίας στις 5 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή τους θα σταθεροποιήσει την κατάσταση στη ζώνη της Ιντλίμπ» αναφέρεται.

    «Ο Άσαντ αξιολόγησε ως πολύ θετικό το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ρώσο ηγέτη για την υποστήριξη του στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Άσαντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πούτιν για τη στήριξη της Ρωσίας στον αγώνα κατά των τρομοκρατών και για τις προσπάθειες με στόχο τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας



    ΣΧΟΛΙΑ