• Πολιτική

    Συνεδριάζει o Άρειος Πάγος για τις προσφυγές Κασιδιάρη-Μιχάκη

    Κασιδιάρης

    Ηλίας Κασιδιάρης


    Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για να κρίνει τις προσφυγές που αντάλλαξαν το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη, επιχειρώντας το ένα να «πετάξει» το άλλο εκτός εκλογικής διαδικασίας.

    Συνολικά το εκλογικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κρίνει τέσσερις ενστάσεις που κατατέθηκαν αργά χθες τη νύχτα, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

    Το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατηγορεί τον πρωτόδικα καταδικασμένο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη ότι «έκλεψε» το όνομα του δικού του κόμματος,
    το οποίο, όπως ισχυρίζεται, έχει κατοχυρώσει από το 2012.

    Ο κ. Μιχάκης ζητά από τον Άρειο Πάγο να αναγνωρίσει το δικό του κόμμα ως δικαιούχο του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα Κασιδιάρη.

    Εάν η προσφυγή του γίνει δεκτή τότε το κόμμα Κασιδιάρη δεν θα εγκριθεί να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς θα είναι ένα κόμμα δίχως όνομα.

    Ο Κασιδιάρης, για να μην έχουν οι Έλληνές του την τύχη που είχε το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, επιχειρεί μία τριπλά.

    Έκανε και το κόμμα του προσφυγή κατά του κόμματος Μιχάκη, ισχυριζόμενο ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας.

    Επιχειρεί δηλαδή ο Κασιδιάρης να βγάλει «εκτός» τους Έλληνες του Μιχάκη πριν προλάβει να το κάνει εκείνος.

    Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλείται ότι το κόμμα Έλληνες έχει σήμα που προσιδιάζει με αυτό της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.

    Οι αποφάσεις του Α1 Τμήματος αναμένονται μέσα στην ημέρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, Ηλιόπουλος αθωώθηκαν για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους



    ΣΧΟΛΙΑ