• First Top Stories

    Συνεχίζεται το βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ για τον… αψύ Πολάκη

    • NewsRoom

    Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Συνεχίζεται η νευρική κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Πολάκη σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ έφεραν και μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό του. Παρά την κάλυψη από τον πρωθυπουργό, τα συντροφικά μαχαιρώματα συνεχίζονται καθιστώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «βαρίδι» για το κόμμα του, αφού είναι η πολλοστή φορά που… κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα.

    Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σε ιδιωτικές συζητήσεις αναγνωρίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης έχει φέρει για ακόμη μια φορά σε δύσκολη θέση το κόμμα, την ώρα μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει την επικοινωνιακή αντεπίθεση με τις εξαγγελίες μετά το Πάσχα. Όπως μετέδωσε χθες το απόγευμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα «νέο πακέτο θετικών μέτρων», μέρος του οποίου θα είναι «μόνιμου χαρακτήρα» και άλλο μέρος του θα είναι «εφάπαξ». Επίσης, μελετάται το ενδεχόμενο επαναφοράς της έκπτωσης φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

    Πρόκειται για την σχεδιαζόμενη εδώ και καιρό επικοινωνιακή αντεπίθεση, στην οποία Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος εν όψει των εκλογών.

    Στους «συντρόφους» που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από την νέα βόμβα Πολάκη συγκαταλέγεται ο πολιτικός προϊστάμενός του. Σε συνέντευξή του, χθες, ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε την δήλωση Πολάκη προφανώς ατυχή και κυρίως αχρείαστη «που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που -κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας. Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα».

    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε πως «κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο».

    Από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης είπε προχθές: «Ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

    Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέφερε πως «η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρα δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση». Ο Χρήστος Σιμορέλης σημείωσε πως ήταν «άστοχο από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, έως και ολίσθημα θα έλεγα, η ανάρτηση που έκανε στο twitter και ανέβασε το ΦΕΚ με το οποίο προσλήφθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν γιατρός στο ΕΣΥ… Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση».

    Ο Γιάννης Μπαλάφας χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση, καλώντας τον κ. Πολάκη να την πάρει πίσω. Ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «ο κ. Πολάκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και τώρα στην προεκλογική εκστρατεία».

    Ο Αντώνης Ρέλλας είπε: «Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση».

    Να ισορροπήσει την κατάσταση προσπάθησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με μια δήλωση με την οποία επιχειρεί να υποστηρίξει το ήθος της Αριστεράς και παράλληλα να δικαιολογήσει τον κ. Πολάκη.

    «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει τις αναρτήσεις ο Πολάκης: Τώρα παραδίδει- μάθημα «Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης»



    ΣΧΟΛΙΑ