• Πολιτική

    Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση Καλογρίτσα: «Με ήθελε ‘μπροστινό’ ο Παππάς για το ΣΥΡΙΖΑchannel»

    • NewsRoom

    Χρήστος Καλογρίτσας


    Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεχίζεται η κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής, που εξετάζει τις ενέργειες του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον Σεπτέμβριο του 2016.

    Την πρώτη ημέρα της κατάθεσης, η οποία διεκόπη λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας του μάρτυρα, ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε όσα είχε πει και στην Δικαιοσύνη, αποδίδοντας στον Νίκο Παππά ρόλο ενορχηστρωτή στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει το «ΣΥΡΙΖΑchannel».

    Σε μια χειμαρρώδη κατάθεση αποκάλυψε ότι τον κάλεσε ο κ. Παππάς και «η ομάδα του». προκειμένου να του ζητήσουν να μπει «μπροστινός» στην επιχειρηματική προσπάθεια δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού που θα στήριζε την τότε κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι κατόπιν οδηγιών και εντολών του πρώην υπουργού εντάχθηκε στο σχέδιο και η γνωστή εταιρεία CCC ως κεντρικός χρηματοδότης. 

    Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχει στην διάθεσή του αποδεικτικό υλικό (sms, emails) που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του και κάλεσε τον κ. Παππά να μιλήσει δημόσια για όσα τον έβαλε να κάνει «για πάρτη τους» – όπως χαρακτηριστικά είπε – καθώς σε διαφορετική περίπτωση «είμαι υποχρεωμένος κάτι να κάνω κι εγώ».

    Ο μάρτυρας φέρεται να είπε χθες: «Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους ‘νέους’. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

    Χρ. Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν.

    Στ Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

    Χρ. Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν.

    Χρ. Καλογρίτσας: Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: ‘καπετάνιε, θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά’; Εγώ είπα πως ‘ήλθα μαζί σας’. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

    Στ. Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

    Χρ. Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία… φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω. Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως εχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δική μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα.

    Σε άλλο σημείο ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να είπε: «Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν εφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα».

    Διαβάστε επίσης:

    Καλογρίτσας στην προανακριτική: Ήμουν και είμαι αριστερός – Ο Παππάς με ήθελε «μπροστινό» για το «ΣΥΡΙΖΑchannel»

    ΝΔ: «Σε σύγχυση και πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ» για την κατάθεση Καλογρίτσα – ΣΥΡΙΖΑ: «Φιάσκο και παρωδία η επιτροπή»



    ΣΧΟΛΙΑ