• Πολιτική

  Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με τον επικεφαλής της επιτροπής LIBE του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου

  • NewsRoom
  Στέφανος Κασσελάκης

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης


  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ.

  Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης εστίασε «στην ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator, της συγκάλυψής του από την κυβέρνηση και τα σοβαρά ελλείμματα στο δικαστικό σύστημα και στον πλουραλισμό των ΜΜΕ, όπως καταγράφονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο».

  Παράλληλα, ως προς το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «τη σημασία που έχει η προώθηση της θέσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (στη χάραξη της οποίας συνέβαλε καθοριστικά η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) ότι η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής, ειδικά σε περίοδο κρίσης».

  Τόνισε επίσης ότι το Σύμφωνο πρέπει να κατοχυρώνει νόμιμες και ασφαλείς οδούς με δίκαιη κατανομή στις χώρες της ΕΕ, όπως και έναν αποτελεσματικό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών.

  Όπως επισήμανε ο κ. Κασσελάκης, πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών, αλλά κυρίως πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

  Υπογράμμισε τέλος, ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκές αξίες και να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και το Φαρμακονήσι».

  Διαβάστε επίσης:

  Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση

  Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης φοροαπαλλαγών ή αύξησης φορολογικού συντελεστή

  Μητσοτάκης: Το μήνυμα για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας – «Ημέρα υπερηφάνειας και τιμής»  ΣΧΟΛΙΑ