• Πολιτική

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι: Επενδύσεις μεταρρυθμίσεις και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συζήτησης

    • NewsRoom


    Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Ντράγκι έθεσαν επί τάπητος την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε στον κ. Ντράγκι το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησής του, προσθέτοντας ότι  η ΝΔ προωθεί με γοργούς ρυθμούς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με στόχο η Ελλάδα να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις.

    Οι δύο άντρες συζήτησαν για το θέμα των κόκκινων δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», που στοχεύει να συμπεριληφθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια, από τα 78,8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο.

    Τέλος, επί τάπητος τέθηκε και η συμμετοχή της χώρας μας στο νέο διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει ήδη ανακοινώσει ο Μάριο Ντράγκι και ξεκινά το Νοέμβριο.

    Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μαξίμου τον απερχόμενο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Κριστόφ Καστανέρ και Χορστ Ζεεχόφερ, με θέμα το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Η ατζέντα των συναντήσεων συνεχίζεται και το Σάββατο, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.



    ΣΧΟΛΙΑ