ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, θα έχει συνάντηση με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Σκοπός των επαφών είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο υπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη πλειοψηφιών των εκλεγμένων Αρχών στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.