• Πολιτική

    Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά η Γεννηματά

    • NewsRoom
    Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: Ήταν σύμβολο θάρρους και πίστης-Θα την θυμόμαστε για πάντα

    Φώφη Γεννηματά


    Τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

    Η κ. Γεννηματά ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή, όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

    Επανέλαβε ότι η διγλωσσία των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

    Η συνάντηση ξεκίνησε στις 12.30 σε καλό κλίμα, με τη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τα παιδιά τους. Η συνάντησή τους κράτησε περίπου μια ώρα.

    «Τα παιδιά μου είναι 20, 13 και 12 ετών. Μεγάλωσαν τώρα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενδιαφέρονται, ρωτούν», είπε η κα. Γεννηματά στον πρωθυπουργό κατά τον διάλογό τους στις κάμερες.

    «Εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, σχεδόν, που είναι 7,5 ετών», σχολίασε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.



    ΣΧΟΛΙΑ