ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΤΙΤΑΝ και τα πονηρά χαμόγελα, το κρίσιμο 3λεπτο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Μυλωνάς κάνει due diligence στην Allianz, τα ρεκόρ του Κρίστιαν, βγαίνει το ομόλογο Μαρινάκη, η συμφωνία με τη Chevron και ο Παπασταύρου, και ο Wiseman σε ΑΙ video
Με επιθετικό τόνο απάντησε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις που έκανε για τους Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και την προσωπική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.
Το Μαξίμου απαντά στον Τούρκο πρωθυπουργό πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν διοικείται από Σουλτάνο που μπορεί να υπόσχεται.
Πάντως, αναφορικά με την επανάληψη από τον Ερντογάν της υπόσχεσης του Τσίπρα σε αυτόν για την παράδοση των 8 Τούρκων στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, το Μαξίμου χωρίς να διαψεύσει κατηγορηματικά την δήλωση, αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:
Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.
Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.
Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.
Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Απασφάλισε» ο Ερντογάν: «Για τους Τούρκους αξιωματικούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, για τους Έλληνες ξεσηκώθηκε η Δύση!»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.