• Πολιτική

    Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο

    ΝΔ


    Από τα… αποδυτήρια τορπιλίστηκε η συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς πριν καν οριστικοποιηθεί επισήμως το ραντεβού Τσίπρα – Μητσοτάκη άρχισαν οι παρασκηνιακές κόντρες.

    Αφορμή για τις κόντρες αυτές αποτέλεσε η ίδια η διαρροή για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, μία διαρροή που από το Μαξίμου αποδίδουν στη Συγγρού, ενώ και οι δύο πλευρές ερίζουν για την πρωτοβουλία των κινήσεων, διεκδικώντας τα… πρωτεία.

    Όπως σχολίαζαν κύκλοι της Συγγρού, σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τα προς αναθεώρηση ζητήματα «που πρώτος έχει βάλει στο τραπέζι από τον περασμένο Ιανουάριο πριν καν εκλεγεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα», ενώ απέρριπταν το ενδεχόμενο συναίνεσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές και υποστηρίζοντας πως στο «πρότυπο Κουτσόγιωργα, στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές».

    Η αντίδραση του Μαξίμου ήταν έντονη, με κυβερνητικές πηγές να καταλογίζουν στη Νέα Δημοκρατία απώλεια ψυχραιμίας και φόβο, σχολιάζοντας μάλιστα την αναφορά ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές» ως «ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι».

    Ειδικότερα, αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν:

    Πρώτον, ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση».

    Δεύτερον, ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο (σ.σ. σήμερα, Δευτέρα), όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές -ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα» – «Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ», σχολίαζαν.

    Τρίτον, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «οι “κύκλοι” της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι (“Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές”..). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».

    Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε μέσω Twitter, με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, να θυμίζει τις διαρροές του Μαξίμου κατά την πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μόλις εκλεγεί:

    «Περί διαρροών (Μαξίμου ενταύθα): Ποιός ξεχνάει την άθλια μεθόδευσή σας στην πρώτη συνάντηση των δυο αρχηγών; Τότε που μόλις ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα και Μητσοτάκης δώσατε διαρροή τι λέει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας!», ήταν τα σχόλια του Μ. Λαζαρίδη.

    Και όλα δείχνουν πως στις τρεις μέρες που μεσολαβούν μέχρι την Πέμπτη θα ακούσουμε πολλά ακόμα…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/apistefto-h-sia-anagnostopoulou-kani-propaganda-gia-tin-jo-cox-stin-istoselida-tou-ipourgiou/54554



    ΣΧΟΛΙΑ