• Πολιτική

    Σύγχυση με τον μεταπτυχιακό τίτλο του Κυριάκου Βελόπουλου

    • NewsRoom
    Βελόπουλος

    Κυριάκος Βελόπουλος, Ελληνική Λύση


    Σύγχυση επικράτησε γύρω από το βιογραφικό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κύπρο.

    Αφορμή στάθηκε το βιογραφικό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, στη σελίδα velopoulos.gr, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο κ. Βελόπουλος «το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.»

    Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με σημερινή ανακοίνωση, διαψεύδει κατηγορηματικά τα στοιχεία στο βιογραφικό, λέγοντας πως ο κ. Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του.

    «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν προσφέρει πτυχίο “Επικοινωνίας” ή “Ελληνικού Πολιτισμού”» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πανεπιστήμιο.

    Μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε η ανακοίνωση, ο κ. Βελόπουλος αποφάσισε με ανάρτησή του στο Twitter να απαντήσει σε έντονο ύφος, επιτιθέμενος στους… «χοίρους της παραδημοσιογραφίας» που δημοσίευσαν την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφία του μεταπτυχιακού τίτλου του, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως προέρχεται από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο αποτελεί διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Μετά τη σύγχυση, πάντως, η σελίδα του Κυριάκου Βελόπουλου διόρθωσε το λάθος της, βάζοντας τον σωστό τίτλο του ιδρύματος στο οποίο φοίτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

    Η ανάρτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης:



    ΣΧΟΛΙΑ