• Πολιτική

    Σφυροκόπημα από ΝΔ σε Τσίπρα για Παππά και White House – Αφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας


    Το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» ακολούθησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις αποκαλύψεις του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

    Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αγνόησε τις προτροπές της κυβέρνησης που τον καλεί να τοποθετηθεί δημόσια για όσα αποκαλύπτονται, δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά στην υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά, αλλά πέρασε σε ευθεία επίθεση:

    «Καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας… Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. Ως εδώ λοιπόν.

    » Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της Αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια» είπε μιλώντας χθες το απόγευμα στους βουλευτές του.

    Όσο ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα που τίθενται για τις υπόγειες διαδρομές και τις σκοτεινές μεθόδους που καταγγέλλεται ότι χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς, προκειμένου να ελεγχθεί το τηλεοπτικό τοπίο με πρόσχημα το δημόσιο συμφέρον, η πίεση από την κυβέρνηση αναμένεται να συνεχιστεί αμείωτη.

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, χθες, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις, πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους υποστηρικτές του, ενώ είπε ότι η αποπομπή Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος, μια αυτοκάθαρση που πρέπει να κάνει η Κουμουνδούρου.

    «Πολλά από αυτά τα οποία μαθαίνουμε τώρα έρχονται και υποστηρίζουν την άποψή μας, ότι το 2016 επιχειρήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ μία προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου. Τώρα μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες για ύποπτες διαδρομές χρήματος, οι οποίες σαφέστατα και πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές.  Αλλά είναι καινούργια όλα αυτά; Είχα μιλήσει στη Βουλή το 2016 για την υπόθεση αυτή, για τα βοσκοτόπια, για τους δανεισμούς από την Τράπεζα Αττικής.

    » Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του. Αυτό είναι κάτι το οποίο δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ και νομίζω ότι είναι μία εξήγηση την οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει και στους δικούς του υποστηρικτές. Πιστεύω ότι η αποπομπή του κ. Παππά, είναι μονόδρομος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Επιπλέον σε σχόλιό της χθες η ΝΔ σημειώσε: «Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

    Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι μετά την έγκληση Καλογρίτσα, ο Νίκος Παππάς επιλέγει να τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ στην περίπτωση της ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή είχε μπαράζ εμφανίσεων, προσπαθώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Τώρα, όμως, η τακτική είναι διαφορετική.

    Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Νίκος Παππάς αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς στην μήνυση Καλογρίτσα περιγράφονται αδικήματα που ξεπερνούν την ιδιωτική διαφορά της «Τοξότης» με την CCC.



    ΣΧΟΛΙΑ