• Πολιτική

    “Σφαγή” στη Βουλή. Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για “καναλάρχες που κάνουν τη βρώμικη δουλειά” (video)

    • NewsRoom


    Κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα και το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την Παιδεία που έγινε στη Βουλή.

    Με τις ορδές σκανδάλων, που δε λένε να κοπάσουν τις τελευταίες ημέρες (τράπεζα Αττικής κ.λπ), ο πρωθυπουργός μετά την σχετική πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδέχτηκε να γίνει όσο πιο σύντομα η συζήτηση για τη διαπλοκή αφού επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι “η χώρα βιώνει ένα ορυμαγδό ότι η χώρα και η κυβέρνηση καταρρέει και ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί. Επέλεξε να αποδράσει… Ίσως του είπαν οι επικοινωνιολόγοι να μην μιλά ή δεν θέλει να βάλει τα χέρια στου στη φωτιά. Καναλάρχες και επικοινωνιολόγοι κάνουν γι’ αυτόν τη βρώμικη δουλειά. Καλό είναι να μη μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για διαπλοκή, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί σχολίασε ο πρωθυπουργός”.

    Έτσι, στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφάνειας, αίτημα που κατέθε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης, που διεξήχθη στη Βουλή για την παιδεία.

    Η κόντρα των δύο ανδρών είχε αρχίσει από νωρίς, όταν ο κ. Κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις καταλήψεις, στις οποίες συμμετείχε ως μαθητής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το παρελθόν του καθενός είναι προϊόν του εαυτού του. Επεσήμανε δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε γνωστός χτίζοντας την πολιτική του καριέρα πάνω στις καταλήψεις.

    https://www.youtube.com/watch?v=tZdubArs_dE

    Απαντώντας, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το παρελθόν του λέγοντας “είμαι περήφανος για τη δική μου πορεία. Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις, τις εκλάμψεις του μαθητικού κινήματος διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αυτοί οι κοινωνικοί αγώνες είναι αγώνες που πήγαν την κοινωνία μπροστά” ενώ πρόσθεσε “το βασικό σας πρόβλημα όταν μιλάτε για την εκπαίδευση είναι τα δικά σας βιώματα διότι μέχρι που μπήκατε στην πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ’ έξω από δημόσιο σχολείο”.

    Οι κατηγορίες συνεχίστηκαν σε προσωπικό επίπεδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντά “με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο. Μην με εγκαλείτε διότι εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε τη δημόσια εκπαίδευση και στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό. Η δική σας διαδρομή αναδεικνύει την υποκρισία”.

    Επισημαίνεται δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες τεσσερα σχολεία στην Καλαμάτατας τελούν υπό κατάληψη. Αναλυτικότερα τα 6ο Λύκειο, 4ο ΕΠΑΛ, 4ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου παραμένουν υπό καθεστός κατάληψης με τους μαθητές να αντιδρούν στα κτιριακά ζητήματα και σε θέματα έλλειψης καθηγητών.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/otan-o-tsipras-ke-o-logografos-tou-mperdevi-ton-chegkel-ta-aporripantika/77952



    ΣΧΟΛΙΑ