• Top Stories

    Σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών σε Σάλτσμπουργκ, Ζυρίχη, Ελσίνκι

    • NewsRoom


    Μετά από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών, που έπεσαν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, από αλλοδαπούς άνδρες, σε 5 γερμανικές πόλεις, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, παρόμοια περιστατικά καταγγέλθηκαν και στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στη Ζυρίχη της Ελβετίας και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

    Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν το γεγονός ότι σε τέσσερις ευρωπαικές χώρες το ίδιο βράδυ «άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν καταναλώσει άφθονο αλκοόλ, επιτέθηκαν σεξουαλικά σε νεαρές γυναίκες, άλλες τις βίασαν και άλλες τις λήστεψαν, παραπέμπει σε συντονισμένη επιχείρηση ή ακόμα και σε οργανωμένο έγκλημα. Τα γερμανικά ΜΜΕ άλλωστε αποκαλύπτουν ότι οι αστυνομικοί της Κολωνίας ήξεραν πως πρόκειται για άνδρες στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες από την Συρία κι όμως δεν προέβησαν σε συλλήψεις,  αλλά και ούτε ανακοίνωσαν ότι γνωρίζουν ποιοι είναι οι δράστες.

    fgsg

    Διαβάστε ακόμα: Συγκλονιστική μαρτυρία: Mας έπιαναν το στήθος, τα γεννητικά όργανα, τον πισινό μας

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 300 γυναικών στην Κολωνία, κοντά στο σημείο, όπου καταγράφηκαν τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα, αρκετές γυναίκες κρατούσαν πλακάτ που διαμαρτύρονταν για την απουσία της Αν. Μέρκελ και της ζητούσαν να παρέμβει προσωπικά, επικρίνοντας εμμέσως την πολιτική της στο προσφυγικό.

    Δημιουργία ομάδων αυτοάμυνας στο Ντίσελντορφ

    Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν πολίτες στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, οργανώνοντας μέσω των social media περιπολίες στους δρόμους της πόλης για την ασφάλειά τους. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η δημιουργία ομάδων «αυτοάμυνας των πολιτών», οι οποίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Rheinische Post», συγκεντρώνουν μέλη μέσω του Facebook, με σκοπό να οργανωθούν περιπολίες στην πόλη και να προστατεύσουν γυναίκες σε περίπτωση επιθέσεων. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας τονίζουν ότι δεν πρόκειται ούτε για πολιτική ούτε για βίαιη ομάδα, αλλά για μια προσπάθεια να γίνει η πόλη «ασφαλέστερη για τις γυναίκες». Περισσότερα από 2.200 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στην ομάδα, η οποία θα ενεργοποιηθεί από αύριο.

    «Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την δημόσια ασφάλεια στην Γερμανία. Δεν είναι δουλειά των πολιτών να ψάχνουν για εγκληματίες με συνειδητό και στοχευμένο τρόπο», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα, αντιδρώντας στην πρωτοβουλία.

    ImageHandler.ashx

    Αποσπάσματα από έκθεση της γερμανικής αστυνομίας

    Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσιεύει αποσπάσματα από μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας, η οποία στις 4 Ιανουαρίου έκανε λόγο για μία χαλαρή κατάσταση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και μία μετέπειτα έκθεση η οποία κάνει λόγο για σοκαριστικές περιγραφές γυναικών: «Νεαρές γυναίκες ήταν αναστατωμένες, έκλαιγαν, φοβόντουσαν και οι οποίες έκαναν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, κλοπές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να ελέγξουν όλα τα περιστατικά, τις επιθέσεις, τα αδικήματα, ήταν πάρα πολλοί ταυτόχρονα», αναφέρεται στην έκθεση.

    Διαβάστε ακόμη: Έβαζαν το χέρι τους κάτω από τη φούστα μου. Τι αποκαλύπτει η 19χρονη που την κύκλωσαν 30 αλλοδαποί

    Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι δράστες ήταν στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες από τη Συρία. «Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ένας από τους άνδρες φώναζε: “Είμαι Σύρος! Πρέπει να μου φέρεστε ευγενικά! Η κυρία Μέρκελ με κάλεσε”. Άλλοι έσκιζαν τις άδειες παραμονής τους μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και φώναζαν: “Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα. Αύριο θα πάρω καινούργια”». Εάν τα έγγραφα ήταν νόμιμα και τι είδους έγγραφα ήταν δεν αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας.

    Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός που έχει συντάξει την έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι άνδρες δεν υπάκουαν στις υποδείξεις τους και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχαν επαρκείς δυνάμεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ακόμα αναφέρεται ότι εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης του κόσμου δημιουργήθηκε χάος και η κατάσταση πλέον ήταν εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τον συντάκτη της έκθεσης, η αστυνομία φοβόταν ότι θα υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί ακόμα και θάνατοι, ενώ οι άγνωστοι πετούσαν στους αστυνομικούς βεγγαλικά και μπουκάλια…



    ΣΧΟΛΙΑ