ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι διαπραγματεύσεις στην τριμερή για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών προκάλεσαν την ενόχληση της Τουρκίας με το δημοσίευμα της Yeni Safak να υποστηρίζει πως Αθήνα και Κάιρο φιλοδοξούν να οριοθετήσουν ευρεία θαλάσσια ζώνη που θα αρχίσει νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα περιορίζει δραστικά τις ευκαιρίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα πάντα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, που παρουσιάζει η Καθημερινή, το παραπάνω σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, ενώ μάλιστα παρουσιάζει χάρτες στους οποίους σημειώνει ότι ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Κλείνοντας, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα σχέδια Αθήνας – Καίρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απελευθερώνεται ο πάστορας Μπράνσον – Ελπίδες για εκτόνωση στην κόντρα Άγκυρας – Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος της Dogus ξεπουλά ό,τι έχει και δεν έχει στη νότια Ευρώπη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τώρα ο Καμμένος τείνει χείρα φιλίας στην Άγκυρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Meta: Μαζικές απολύσεις έως 10% του προσωπικού στις 20 Μαΐου
- Μακρόν στην Αθήνα: Εμβάθυνση ελληνογαλλικής συμμαχίας με φόντο Ορμούζ και ευρωπαϊκή άμυνα – Στο επίκεντρο η νέα στρατηγική της Ευρώπης
- Κώστας Τσουκαλάς: Αργά και υποκριτικά θυμήθηκε τη δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός
- Ποιοι Ελληνες εφοπλιστές κάνουν στρατηγικές επενδύσεις σε μεταχειρισμένα και νεότευκτα τάνκερ suezmax
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.