• Πολιτική

    Σε υψηλούς τόνους στη Βουλή η συζήτηση για Μάνδρα και σκουπίδια στην Αττική

    Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου, την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017, με θέμα την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για την Ανακύκλωση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


    Σε σκληρή αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη και Περιβάλλοντος Μ. Φάμελλο από την μια και τους βουλευτές Γ. Αμυρά και Κ. Σκρέκα από την άλλη, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταστροφές από πλημμύρες στην Μάνδρα αλλά και το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε Αττική αλλά και Κέρκυρα.

    Στη συνεδρίαση επικράτησε πανδαιμόνιο με την αντιπολίτευση να ζητά επιτακτικά από τους κ.κ. Γ. Τσιρώνη και Μ. Φάμελλο να παρουσιάσουν τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα τρία χρόνια που κυβερνάει τόσο για την Μάνδρα όσο και για άλλα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα όπως η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική και σε περιοχές όπως η Κέρκυρα.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος Μ. Φάμελλος ανακοίνωσε πως αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη στην Αττική 160 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ σε ότι αφορά τα απορρίμματα εξήγησε πως σύντομα η Περιφέρεια Αττικής θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό της. “Όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι τα βρίσκει στο τομάρι” του απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας .

    “Δεν ξέρω αν σε εφτά μήνες μπορεί να αλλάξει η λειτουργία της κοινωνίας” απάντησε ο υπουργός και παρέθεσε σειρά έργων που γίνονται σε ολόκληρη την περιοχή της Μάνδρας: από τη νέα χάραξη της παλιάς εθνικής, έως συμβάσεις που υπέγραψε τον Ιούνιο, όπως είπε η Περιφέρεια Αττικής Συμβάσεις ύψους 2,35 για πάρκα, πλατείες και έργα αποκατάστασης οδών.

    Επίσης στην ερώτηση του Γ. Αμυρά ο υπουργός απάντησε ότι “βρήκαμε παγωμένα σχέδια στα συρτάρια για Διαχείριση Κινδύνου Πλημμύρας στην Μάνδρα και προσπαθούμε τώρα να τα ξεπαγώσουμε”.

    Η συνεδρίαση κατέληξε μέσα σε μεγάλη ένταση με την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κ. Ιγγλέζη να εγκαλείται από την αντιπολίτευση γιατί έκανε πολύ αυστηρή χρήση της ώρας που μπορούσαν να μιλήσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    Η κ. Ιγγλέζη επέμεινε πως η συζήτηση είναι καθορισμένη για την “κυκλική οικονομία” και όχι για άλλα θέματα και τον Κ. Σκρέκα να απαντά πως “αυτά που λέτε για κυκλική οικονομία μια χαρά τα έκαναν στα χωριά οι απλοί άνθρωποι”.

    Οι κόντρες ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνεργαζόμενος Οικολόγος με τον ΣΥΡΙΖΑ  Γ.  Τσιρώνης χαρακτήρισε “θλιβερή παραφωνία” ότι οι δυο βουλευτές δεν έκαναν καμία αναφορά στο θέμα της συζήτησης που ήταν η “κυκλική οικονομία” και μίλησαν για την Μάντρα και τη ΧΥΤΑ στη Φυλή. “Στη Μάνδρα υπήρξε διαπλοκή, ρεμούλα, έγκλημα επί 50 χρόνια και κάνετε κριτική, επειδή δεν τα φτιάξαμε σε μια 3ετία” είπε.

    “Είστε ο πιο επιτυχημένα αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης” του απάντησε ο κ. Αμυράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Λάμπρος Σέμπος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαιωμένος και μονολεκτικός ο Πολάκης για Ηριάννα-Περικλή: «Επιτέλους!!!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΝΕΛ: «Εφιάλτης» ο Δημ. Καμμένος-Ψεύδεται, συκοφαντεί και απειλεί χωρίς συνείδηση



    ΣΧΟΛΙΑ