• Πολιτική

    Σε δίκη ο Ανδρέας Παχατουρίδης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

    παχατουριδης-ανδρεας

    Ανδρέας Παχατουρίδης


    Για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες θα δικαστεί ο δήμαρχος Περιστερίου. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

    Η παραπομπή του δημάρχου Περιστερίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έρχεται σε μία περίοδο που «φουντώνει» η φημολογία ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, στις επικείμενες εκλογές.

    Η κατηγορία αφορά παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες για τα έτη προ του 2015, κατά τα οποία κρίθηκε ότι παρέλειψε να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και συμμετοχές σε εταιρίες. Περιουσιακά στοιχεία που φέρονται να υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ για κάθε χρήση.

    Η έρευνα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του δημάρχου άρχισε μετά από καταγγελίες της Εurobank. Αφορμή ήταν ένα ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, το οποίο φέρεται να αγοράστηκε από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο από την καταγγέλλουσα τράπεζα. Ωστόσο, αυτό το ακίνητο φέρεται να μεταβιβάστηκε σε εταιρία όπου, κατά τις αρμόδιες αρχές, είναι συνέταιρος ο κ. Παχατουρίδης, χωρίς να γνωστοποιηθεί στη δανείστρια η μεταβίβαση του ακινήτου.

    Η Eurobank έχει καταγγείλει τον κ. Παχατουρίδη και για ηθική αυτουργία σε απιστία των υπαλλήλων της και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Οι δικαστές που παρέπεμψαν τώρα σε δίκη τον Ανδρέα Παχατουρίδη έκριναν ότι δεν δήλωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία όπως όφειλε, με σκοπό την απόκρυψη τους.

    Από το μικροσκόπιο της αρμόδιας Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και της Δικαιοσύνης πέρασαν τα πόθεν έσχες του δημάρχου Περιστερίου και της συζύγου του για τα έτη 2007 έως και 2015. Κατά τις αρχές, προέκυψε ότι δεν περιλαμβάνονταν στις δηλώσεις και ακίνητα, τόσο του δημάρχου όσο και της συζύγου του. Μάλιστα, όταν άρχισε ο έλεγχος, ο κ. Παχατουρίδης κατέθεσε εκπρόθεσμα συμπληρωματικές δηλώσεις, αποδίδοντας την ευθύνη των παραλείψεων στη λογιστική εταιρία που συνέτασσε τα πόθεν έσχες του.

    Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε κρίνει ότι οι εκπρόθεσμες συμπληρωματικές δηλώσεις δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις «ελλείψεις» των αρχικών δηλώσεων.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι όλα τα ακίνητα, με εξαίρεση αυτό στις Τρεις Γέφυρες, είχαν αποκτηθεί πριν από την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν το σχετικό αδίκημα.

    Έτσι, ο κ. Παχατουρίδης και η σύζυγος του απηλλάγησαν από το σκέλος της κατηγορίας που αφορά αυτά τα ακίνητα. Ο ισχυρισμός του δημάρχου Περιστερίου για τη μη δήλωση των ακινήτων της συζύγου του είναι ότι εκείνα τα χρόνια βρίσκονταν σε διάσταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννος Παπαντωνίου: «Χωρίς απόδειξη «απιστίας», δεν υπάρχει παράνομη δραστηριότητα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος ο νόμος Κατσέλη για χιλιάδες δανειολήπτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραδόθηκε ο ιδιοκτήτης MKO που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών



    ΣΧΟΛΙΑ