• Πολιτική

    «Σχέδιο αποστασίας» βλέπει τώρα η κυβέρνηση – Διαλύονται και τους φταίνε οι άλλοι

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Σε πανικό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Μαξίμου μετά την αποχώρηση ενός ακόμα βουλευτή των ΑΝΕΛ, οι οποίοι αναδεικνύονται στον αδύνατο κρίκο της κυβερνητικής συμμαχίας.

    Οι κυβερνητικές πηγές, μιλούν πλέον για ένα σχέδιο «νέας αποστασίας» καταγγέλλοντας συμφέροντα που δήθεν δρουν κατά της κυβέρνηση, λόγω της… επιτυχίας της στο Eurogroup.

    «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας» σημειώνουν και εξηγούν: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη».

    Κατά τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση δεν θα ευοδωθεί διότι «ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

    Καλούν τον κ. Λαζαρίδη δε, να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού.

    Πάντως, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την συζήτηση, το Σκοπιανό συνεχίζει να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και οι αποδοκιμασίες στο Λονδίνο, οι συνεχείς αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, η σταδιακή διάλυση των ΑΝΕΛ και το μέτωπο της κυβέρνησης με τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος συνεχίζει τις αποκαλύψεις του, φέρνουν σε δύσκολη θέση τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοντονής: Η ΝΔ έχει βάλει στόχο να «ρίξει» την κυβέρνηση πριν τις 21 Αυγούστου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΓΔΜ: Οι επόμενες κινήσεις μετά την άρνηση Ιβανόφ να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα ο Γιώργος Λαζαρίδης



    ΣΧΟΛΙΑ