Πολιτική

Σάμπυ Μιωνής: Γνήσιο το ηχητικό ντοκουμέντο – Κατέθεσε πραγματογνωμοσύνη στην προανακριτική

  • NewsRoom


Πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία το ηχητικό ντοκουμέντο του διαλόγου με τον Νίκο Παπά είναι γνήσιο, απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκλονιστικό διάλογο που είχαν, ο πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να μιλάει για «μαγαζιά», «outsourcing» και «πολλά λεφτά». Ο Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε το ντοκουμέντο στην προανακριτική την προηγούμενη εβδομάδα.

Τώρα ο επιχειρηματίας κατέθεσε και πραγματογνωμοσύνη που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- παρήγγειλε ο ίδιος σε ιδιωτικό γραφείο ψηφιακών αναλύσεων, η οποία επισημαίνει ότι το ηχητικό είναι αυθεντικό και δεν έχει υποστεί μοντάζ.

Σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα της πραγματογνωμοσύνης: «Ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων & συγκριτικών αποτελεσμάτων, που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης, καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα, που διατυπώνονται ως ακολούθως:

– Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο, το οποίο επικυρώνεται από τον Εντολέα Δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του Ενιαίου Σειριακού Διαύλου (universal serial bus), που κατατέθηκε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την 22.06.2020, με διάρκεια 47m40s, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».

Επιπροσθέτως, ο πραγματογνώμονας προχώρησε σε αποθορυβοποίηση των ακατάληπτων σημείων διευκρινίζοντας τα αποσπάσματα που δεν είχαν καθαρό ήχος. Ειδικότερα, η έκθεση σημειώνει:

«Η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης, – \ οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη, διαπιστώθηκε, ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου, πως πρόκειται για την «…οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτο»».

Η φράση αφορά το επίμαχο απόσπασμα στο οποίο ο κ. Παππάς εμφανίζεται να μιλά για την ατζέντα του κ. Παπαγγελόπουλου και για κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά. Πλέον ο διάλογος έχει ως εξής:

ΠΑΠΠΑΣ. Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…
ΜΙΩΝΗΣ. Τι; Πώς τον διαβάζεις;
ΠΑΠΠΑΣ. Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου … Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!
ΜΙΩΝΗΣ. Βγάζουν λεφτά;
ΠΑΠΠΑΣ. Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!
ΜΙΩΝΗΣ. Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
ΠΑΠΠΑΣ. Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το conflict είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;
ΜΙΩΝΗΣ. Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real Politic λέγεται αυτό.
ΠΑΠΠΑΣ. Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!”.

Δείτε την πραγματογνωμοσύνη


ΣΧΟΛΙΑ