• Πολιτική

    Σάλος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την ανάρτηση Πολάκη – Αποστάσεις κρατάνε Χαρίτσης και Λάμπρου

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αήθη επίθεση με τους χυδαίους χαρακτηρισμούς στο facebook από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εναντίον της νέας Συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

    Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν την ανάρμοστη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με αφορμή το άρθρο της κ. Αγαπηδάκη, που είχε δημοσιευτεί στο mononews.gr.

    Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει σχετικά, κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζονται δημόσια, ειδικά σε τέτοια ζητήματα και ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα.

    «Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά» ήταν τα λόγια του κ. Χαρίτση.

    Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, με ανάρτησή του στο Facebook «φωτογραφίζει» τον Παύλο Πολάκη: «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου».

    Οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για την Ειρήνη Αγαπηδάκη προκάλεσαν και αντιπαράθεση με παλιούς του συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, σε ανάρτησή του σημειώνει: «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, “φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις” και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισό».

    Ο Παύλος Πολάκης απαντά, ζητώντας από τον κ. Κορωνάκη να πάρει θέση και για το κείμενο της Αγαπηδάκη σχολιάζοντας: «Αντε πια αριστεροί του φαινεσθαι!!!».

    Θέση στην αντιπαράθεση παίρνει και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία με σχόλιο κάτω από την απάντηση Πολάκη σημειώνει: «Αν θεωρείς πάντως Παύλο ότι ο εξυπνακισμός, η ποταπότητα και η βλακεία των “αρίστων” που τόσο λατρεύεις να μισείς, απαντιέται με αντίστοιχη χυδαιότητα και μάλιστα αυτού του είδους, τότε μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Ούτε για την αριστερά του “είναι”, ούτε του “φαίνεσθαι”».



    ΣΧΟΛΙΑ