• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας έθεσε υπό κράτηση Ουκρανό διπλωμάτη 

    • NewsRoom


    Η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας FSB έθεσε προσωρινά υπό κράτηση έναν Ουκρανό διπλωμάτη στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην τελευταία κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε νωρίτερα ότι σύμφωνα με την FSB, ο Ολεξάντρ Σοσόνιουκ τέθηκε υπό κράτηση όταν προσπάθησε να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες από ρωσικές βάσεις δεδομένων που αφορούν την επιβολή νόμου κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσο πολίτη.

    «Αυτή η δραστηριότητα είναι ασύμβατη με το καθεστώς διπλωματικού υπαλλήλου και είναι εχθρική προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο ξένος διπλωμάτης θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η FSB σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Σοσόνιουκ παρέμεινε υπό κράτηση για πολλές ώρες, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στο προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη.

    «Η ουκρανική πλευρά σύντομα θα αποφασίσει πώς να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση, λαμβάνοντας υπόψιν την τρέχουσα πρακτική», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την υπόθεση του Σοσόνιουκ.



    ΣΧΟΛΙΑ