• Πολιτική

    Reuters για τις πυρκαγιές: «Η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, ο Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί»

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνει στη σύσκεψης ενημέρωσης που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για τις πυρκαγιές που μαίνονται, στην Αττική, Δεύτερα 23 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


    Η τραγωδία της Ανατολικής Αττικής συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου με το πρακτορείο Reuters να καταγράφει σε δημοσίευμά του την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

    Ήδη οι επιζήσαντες στράφηκαν εναντίον του υπουργού Άμυνας, όταν επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου στην Ανατολική Αττική την Πέμπτη, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, το οποίο υπενθυμίζει πως η Ελλάδα βρέθηκε σε τριήμερο πένθος. «Όμως, σήμερα, τρίτη ημέρα του πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι αντίπαλοί του πέρασαν στην αντεπίθεση. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αναφορικά με τον πύρινο εφιάλτη».

    Όπως επισημαίνει το Reuters, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν εκκενώσεις, καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Όμως, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι ολοένα και αυξανόμενη, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και τα ερωτήματα για το πώς παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι να είναι αμείλικτα».

    «Ο Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την Τρίτη, οπότε και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα, ενώ ένα υπουργικό συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής», σχολιάζει το Reuters.

    Το πρακτορείο παραθέτει την κραυγή μίας οργισμένης κατοίκου του Ματιού, η οποία δήλωσε στις κάμερες: «Μας άφησαν μόνους να καούμε σαν τα ποντίκια. Κανείς δεν ήρθε εδώ να ζητήσει μία συγγνώμη, ναι δηλώσει παραίτηση, κανείς».

    Το Reuters δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των οικογενειών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα. «Όμως πολλοί είναι εκείνοι που νιώθουν ότι δεν αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο τους και απαιτούν οι Αρχές να αναλάβουν την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή», επισημαίνει το Reuters.

    «Οι πυροσβέστες περιέγραψαν την ταχύτητα με την οποία οι άνεμοι άλλαζαν κατεύθυνση, με ορισμένους να τονίζουν ότι οι πυκνή βλάστηση από πεύκα και ο πανικός ήταν ένας θανάσιμος συνδυασμός που έκαναν τη μάχη ακόμη πιο δύσκολη», καταλήγει το δημοσίευμα.



    ΣΧΟΛΙΑ