• Πολιτική

  Ράπτη: Ζήτησε αυτοεξαίρεση από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

  • NewsRoom

  Ζωή Ράπτη, βουλευτής ΝΔ


  Την αυτοεξαίρεσή της από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ Ζωή Ράπτη.

  Όπως είπε η κα Ράπτη, έως τις 8 Δεκεμβρίου δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά του ονόματός της σε οποιοδήποτε διαδικαστικό έγγραφο των δικαστικών αρχών ή κάποια μηνυτήρια αναφορά είτε των συγγενών είτε οποιουδήποτε άλλου ενώπιον της δικαιοσύνης:

  «Το όνομά μου το ανέγνωσα στην από 8 Δεκεμβρίου 2023 συμπληρωματική έγκληση με την οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν και δικής μου συμμετοχής, με το δεδομένο ότι -όπως αναφέρεται σε αυτήν- “βρισκόταν επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα στην περιοχή του συμβάντος από την επόμενη ημέρα”».

  Σημείωσε μάλιστα συγκινημένη:

  «Μετά και την πρόσφατη γνώση του εξωδίκου των συγγενών των θυμάτων και επειδή ακόμα με στοιχειώνουν εκείνες οι δύσκολες πρώτες ώρες και στη συνέχεια οι επόμενες ημέρες που ακολούθησαν, που έβλεπα στα μάτια τις μητέρες των ανθρώπων που χάθηκαν, και για το γεγονός ότι θα πρέπει πράγματι η επιτροπή μας να είναι πλήρως αμερόληπτη και να μην υπάρχει καμιά συναισθηματική εμπλοκή οποιουδήποτε μέλους της, γιατί θα μπορούσα πολύ εύκολα να τοποθετηθώ και υπέρ των γονέων και των συγγενών των θυμάτων για ένα τραγικό δυστύχημα, για το οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα αίτια και βεβαίως και για τους υπαίτιους,

  η ίδια προτείνω την αυτοεξαίρεση μου για τους λόγους που ανέφερα ακριβώς.

  Όχι γιατί έχω κάποια οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή σε φερόμενη σύσκεψη τάχα συντονιστικού το οποίο αλλοίωσε οποιοδήποτε στοιχείο, αλλά για το γεγονός και της απλής παρουσίας μου κατά τη διάρκεια των 48 εκείνων πρώτων τραγικών ωρών δυστυχήματος.

  Υπό αυτή και μόνο την έννοια, ζητάω την αυτοεξαίρεση μου» είπε η κα Ράπτη.

  Η εξεταστική επιτροπή θα αναμένει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κα Ράπτη, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο προκειμένου να συντάξει κατάλογο μαρτύρων και εγγράφων που θα τεθούν ενώπιον της.

  ΣΥΡΙΖΑ για Ζ. Ράπτη: Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια για τα Τέμπη

  «Η προσήλωση μας στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», μετά το αίτημα αυτοεξαίρεσής της που υπέβαλε η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη.

  «Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων», αναφέρουν οι κκ Β. Κόκκαλης, Δ. Καλαματιανός, Θ. Ξανθόπουλος και Ιω. Σαρακιώτης και προσθέτουν:

  «Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

  Διαβάστε επίσης:

  Τσιόδρας: Υπάρχει πολιτική βούληση να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα

  Πέτσας: Ο προϋπολογισμός 2024 στηρίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, δημοσιονομική ισορροπία

  Βορίδης: Ο πρωθυπουργός είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός  ΣΧΟΛΙΑ