• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις με το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη: Γιατί της κάνουν μήνυση οι γονείς της

    • NewsRoom


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, στην υπόθεση του 19χρονου μοντέλου από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης και που εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

    Αρχικά, οι γονείς της υπέβαλαν αναφορά, ώστε η κόρη τους να διωχθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και στη χώρα μας.

    Πρόκειται για ένα γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανές στα δικαστικά ποινικά χρονικά. Γονείς να μηνύουν την κόρη τους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

    Πρόκειται, όμως, σύμφωνα με το STAR, για ένα νομικό τρικ του έμπειρου δικηγόρου, Σάκη Κεχαγιόγλου, ώστε να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες έχει η 19χρονη να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ.

    Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε να γίνει έρευνα για την υπόθεση και η Δίωξη Ναρκωτικών ζήτησε να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της κοπέλας στην Ελλάδα.

    Να σημειώσουμε ότι επειδή η χώρα μας δεν έχει διακρατική συμφωνία με το Χονγκ Κονγκ για την έκδοση κρατουμένων, η δίωξη της υπόθεσης στην Ελλάδα είναι ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδες στην Ειρήνη να έρθει να δικαστεί στη χώρα μας.

    Δείτε τη σχετική ενημέρωση του δικηγόρου:

    «Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως Νομικού Συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ Ειρήνης Μελισσαροπούλου Γεωργίου και Αικατερίνης επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η θυγατέρα τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη.

    Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

    Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών».



    ΣΧΟΛΙΑ