• Πολιτική

    Qatar Gate: Η ELONtech σβήνει τα ίχνη Εύας και Μανταλένας Καϊλή από τον ιστότοπό της

    • NewsRoom
    Μανταλένα και Εύα Καϊλή

    Μανταλένα και Εύα Καϊλή


    Τα ονόματα της Εύας και της Μανταλένας Καϊλή διαγράφει από τον ιστότοπό της η εταιρεία ELONtech, στην οποία εμφανιζόταν ως εκτελεστική διευθύντρια η Μανταλένα Καϊλη.

    Στις Βρυξέλλες, η Μανταλένα ήταν γνωστή ως εκτελεστική διευθύντρια του ELONtech, ενός «παρατηρητηρίου» τεχνολογιών, του οποίου οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν μερικές φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ομιλίτρια την Εύα Καϊλή. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate, η ELONtech προσπάθησε να γίνει δυσδιάκριτη, αφαιρώντας όλες τις αναφορές στο όνομα «Καϊλή» και λέγοντας στους απλήρωτους συμβούλους της ότι ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της» λόγω «απρόβλεπτων και ταραγμένων συνθηκών», σύμφωνα με email της 14ης Δεκεμβρίου 2022 που ήρθε σε γνώση του Politico.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα, είχε κερδίσει διαγωνισμό της ΕΕ από πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο.

    Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, έδινε τακτικά το παρών σε εκδηλώσεις που οργάνωνε μέσω του οργανισμού η αδερφή της.

    Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatar Gate στο τέλος του περασμένου έτους, η εταιρία της Mανταλένας Καϊλή, σύμφωνα με το Politico, το οποίο επικαλείται εσωτερικό email, προσπάθησε να γίνει αόρατη, αφαιρώντας όλες τις αναφορές τόσο στις αδερφές Καϊλή από τον ιστότοπό της και λέγοντας στους απλήρωτους συμβούλους της ότι ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της» λόγω «απρόβλεπτων και ταραγμένων συνθηκών».

    Διαβάστε επίσης:

    Μπέρμποκ: Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην Πολωνία αν θέλει να στείλει Leopard στην Ουκρανία

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία τέλος Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ