• Πολιτική

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Πέρασε από τις επιτροπές το νομοσχέδιο του προγράμματος Κλεισθένης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο για την “Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αντίθετα, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ ΧΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

    Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟ.ΔΣ.Α.), ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ωστόσο, το σημείο που έφερε την μεγαλύτερη αντίδραση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορά την εισαγωγή της απλής αναλογικής από την επόμενη εκλογική διαδικασία, η οποία αναμένεται πως θα φέρει ακυβερνησία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

    Η συζήτηση συνεχίζεται στην επιτροπή, σήμερα και αύριο και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγρια κόντρα Σκουρλέτη – Πατούλη στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ