• Πολιτική

    Πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Τάκη Θεοδωρικάκο το κάλεσμα των αντιεμβολιαστών στη ΔΕΘ

    • Αλίκη Χατζή
    Τάκης Θεοδωρικάκος: Όλα τα κόμματα να πάρουν θέση τώρα για τις φασιστικές απειλές στον πρύτανη του ΑΠΘ

    Τάκης Θεοδωρικάκος


    H φετινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ φαίνεται ότι θα είναι η πιο δύσκολη από όλες τις προηγούμενες.

    Η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μεταξύ των άλλων θα δοκιμαστεί και στο επιχειρησιακό πεδίο και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην παρουσία της Αστυνομίας.

    Αυτή η δοκιμασία έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω ενός συνδυασμού παραμέτρων.

    Από τη μια έχουμε την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον Τάκη Θεοδωρικάκο και από την άλλη λέγεται ότι προετοιμάζονται πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, από ένα συνονθύλευμα αντιεμβολιαστών, δυσαρεστημένων οπαδών του ΠΑΟΚ, δυσαρεστημένων οπαδών του ΑΡΗ και πιθανώς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγκεντρώσεις έχουν ανακοινώσει το «Ανταρσύα» και ομάδες αντιεξουσιαστών και εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων.

    Φέτος για πρώτη φορά θα συγκεντρωθούν τριάντα διαφορετικές οργανώσεις αρνητών-αντιεμβολιαστών (ανάμεσα τους και ακροδεξιές ομάδες) και γι’ αυτό τα μέτρα θα ναι πιο αυστηρά.

    Πάντως, είτε πρόκειται για υποκινούμενες εκδηλώσεις, είτε όχι, είτε για προβοκάτσιες, είτε για οτιδήποτε άλλο, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα κατά το διάστημα της διετίας και ο στόχος να αποτραπούν εκτεταμένα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη και άλλα παρατράγουδα, είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία του Τάκη Θεοδωρικάκου.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

    ΔΕΘ: Μέτρα-έκπληξη με επίκεντρο τους νέους ανακοινώνει ο Μητσοτάκης 



    ΣΧΟΛΙΑ