• Πολιτική

    Έρευνα Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)


    Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις δυσκολίες του τελευταίου διαστήματος, δείχνει η έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα Political.

    Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 13,9% ποσοστιαίες μονάδες, ενώ την ίδια ώρα ισχυρό προβάδισμα με 25,9% διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

    Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ ενώ το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων: ΝΔ 35%, ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, ΚΙΝΑΛ 6,2%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜεΡΑ25 3,2%

     

    Συντριπτική είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης  με 66,2% έναντι 11,3 του ΣΥΡΙΖΑ.

    Την ίδια στιγμή αδιαμφισβήτητη είναι η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «μονομαχία» με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εμφανίζει ποσοστό καταλληλότητας για πρωθυπουργός 45,6%.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χάνει» από τον «Κανένα» και συγκεντρώνει 19,7% έναντι 30,6% των πολιτών που δεν επιλέγουν κανέναν από τους δύο.

    H έρευνα αποτυπώνει και την άποψη του κόσμου για την διαχείριση των πυρκαγιών με το 29,7% να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ενώ το 27,6% στους εμπρησμούς. Την ίδια ώρα αρνητική είναι η άποψη των πολιτών, σε ποσοστό 51,4% για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ