• Πολιτική

    Πρωθυπουργική οδηγία στους υπουργούς για περιοδείες με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο

    • Χρύσανθος Κοσελόγλου


    Μία κρίσιμη πολιτική είδηση βγαίνει από το Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο δια ζώσης από τον Φεβρουάριο του 2020. Η οδηγία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Υπουργούς, να ξεκινήσουν άμεσα περιοδείες με ορίζοντα τριών μηνών σε όλη τη χώρα.

    Είναι ξεκάθαρο πως ο Πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει όλες τις επιλογές ανοιχτές αν κρίνει πως το Φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Επαφή με την κοινωνία – Υπενθύμιση του Κυβερνητικού έργου

    Η ιδέα ήρθε από λαοφιλή Υπουργό ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την επαρχία και μετέφερε τις εντυπώσεις του στον Πρωθυπουργό. Το κλίμα που συνάντησε ο ίδιος ήταν πολύ θετικό και συνειδητοποίησε πως οι πολίτες θέλουν την επαφή με τους Υπουργούς, θέλουν να τους ακούσουν αλλά και να τους θέσουν σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν φυσικά και με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα οικονομικά τους.

    Στόχος Υπουργοί και βουλευτές να θυμίσουν και να αναδείξουν το Κυβερνητικό έργο των τελευταίων τριών ετών. Να εξηγηθεί στους πολίτες τι έχει γίνει ως τώρα αλλά και να αποκτήσουν τα κυβερνητικά στελέχη στενότερη επαφή με την κοινωνία.

    Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου κάλεσε τους Υπουργούς να επικοινωνήσουν με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη για το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών. Επίβλεψη υπάρχει από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα από πρόσωπο “κλειδί” δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Κατάσταση “κόκκινου συναγερμού”

    Κυβέρνηση και κόμμα μπαίνουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Το αν αυτό το πρόγραμμα περιοδειών οδηγήσει σε κάλπες το Φθινόπωρο είναι άγνωστο, αυτό που είναι ξεκάθαρο όμως είναι πως οι περιοδείες θα ολοκληρωθούν λίγο πριν την άνοδο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση στις 10 Σεπτεμβρίου.

    Πως θα γίνονται οι περιοδείες

    Θα γίνουν συνολικά πάνω από δέκα περιοδείες. Κάθε κλιμάκιο θα αποτελείται από έναν Υπουργό, 4 Βουλευτές από άλλες περιφέρειες και το σύνολο των Βουλευτών της περιφέρειας που επισκέπτεται το κάθε κλιμάκιο. Θα επισκέπτονται εμβληματικά έργα του κάθε νομού και θα πραγματοποιούν ανοιχτές συσκέψεις με πολίτες, παρουσία δημοσιογράφων.

    Το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα

    Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής επισκέψεις:

    – 1 Ιουνίου, Νομός Ρεθύμνης. Επικεφαλής: Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
    – 3 Ιουνίου, Νομός Ξάνθης. Επικεφαλής: Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
    – 6 Ιουνίου, Νομός Χίου. Επικεφαλής: Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας.
    – 8 Ιουνίου, Νομός Κοζάνης. Επικεφαλής: Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
    – 15 Ιουνίου, Νομός Αργολίδας. Επικεφαλής: Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
    – 17 Ιουνίου, Νομός Καστοριάς. Επικεφαλής: Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας
    – 22 Ιουνίου, Νομός Λάρισας. Επικεφαλής: Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου

    Προκλητικός Τσαβούσογλου: Και η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της ”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ – Γιατί μας κατηγορείτε για Φινλανδία-Σουηδία;



    ΣΧΟΛΙΑ