• Πολιτική

    Πρόταση μομφής: Η βουλευτής Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ σύγκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με το Μάτι

    • NewsRoom
    Πρόταση μομφής: Η βουλευτής Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ σύγκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με το Μάτι

    Δώρα Αυγέρη


    Στη γραμμή της ακραίας πόλωσης που όρισε από την Παρασκευή ο πρώτος ομιλητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το Σάββατο το πρωί, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης και τους νεκρούς στο Μάτι.

    Ακολουθώντας την αντιπολιτευτική συνταγή με βάση την οποία όλα μπορούν να ειπωθούν από το ιερό βήμα της βουλής — από τον Μένιο Φουρθιώτη μέχρι τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί την 23η Ιουλίου 2018— η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τα θύματα της πανδημίας με όσους έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι.

    Απευθυνόμενη στην Εθνική Αντιπροσωπεία, η κ. Αυγέρη υποστήριξε και αυτή ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλο την κυβέρνηση, χωρίς, βέβαια, να εξηγήσει από πού προκύπτει αυτό.

    Είπε ωστόσο: «Αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και θέλει να φύγετε; Μα για να απεγκλωβιστεί από αυτή  την εγκληματική πολιτική, όπως την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι.

    Κάθε μέρα χάνουμε, χάνεται ένα Μάτι. Κι έχετε το θράσος να μιλάτε; Και χθες είχαμε πάνω από 100 απώλειες.  23.200 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, αλλά ούτε δακρύζει το μάτι σας, ούτε ιδρώνει το αυτί σας», πρόσθεσε, προσπερνώντας και αυτή το πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε την εμβολιαστική εκστρατεία και βάζοντας σε ένα ανίερο ζύγι τα θύματα από μια πυρκαγιά για την οποία αναζητούνται οι εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων, με τα θύματα από μια πανδημία.

    Κατά τα άλλα η κ. Αυγέρη δεν ξέχασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη δίωξη από τη Δικαιοσύνη του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και για την υπόθεση Φουρθιώτη λόγω των αναρτήσεων του τελευταίου για τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Πιερρακάκης: Μάθημα πρώτον, δεν υπάρχει στραβή, υπάρχει ευθύνη στη βάρδια

    Γεωργιάδης: Ήταν ένα δύσκολο καιρικό φαινόμενο – Δεν τα πήγαμε τόσο καλά, όσο θα θέλαμε

    Θεοδωρικάκος: Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό



    ΣΧΟΛΙΑ