• Πολιτική

    Προσλήψεις στην Υγεία: O υπουργός με το τσιγάρο (Πολάκης) υπόσχεται , υπόσχεται , υπόσχεται


    **Επιστρέφει στην Ελλάδα η φίλη μου η Κωνσταντίνα, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο λαμπρής καριέρας στη Μεγάλη Βρετανία. Κοντεύει τα 50, την έπιασε ο νόστος και ψάχνει να δει τι θα κάνει επαγγελματικά εδώ. Στα τυχερά της ζωής της ένα πατρογονικό διαμέρισμα επί της Ηροδότου, αχανές, με 4 σαλόνια, 3 υπνοδωμάτια και 3 λουτρά. Το διαμέρισμα θα γίνει επαγγελματική έδρα. Ξέχασα να σας πω ότι η Κωνσταντίνα είναι οδοντίατρος. Νόμιζα κι εγώ ότι θα ασχοληθεί με την επιστήμη της όμως μου διευκρίνισε ότι εφεξής θα κάνει μόνο λεύκανση στη νέα επιχείρηση που θα είναι ινστιτούτο ομορφιάς.

    *Ναι, καλά καταλάβατε, η φίλη μου η οδοντίατρος θα ανοίξει επιχείρηση μανικιούρ, πεντικιούρ, άσπρα δόντια ξέξασπρα κι απ’ τον ήλιο ξεξασπρότερα. Μου είπε ότι ως επιστήμονας θα προσφέρει εθελοντικά τη θεραπεία σε ευπαθείς ομάδες. Δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό κράτος. Της είπα ότι ο πρωθυπουργός από την Έκθεση Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε 10.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας. Οι μισές αφορούσαν σε νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής με συμβάσεις ενός χρόνου ενώ οι 2.500 σε κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

    *Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα από αυτά που ακούω. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί και τον Απρίλιο 4.500 προσλήψεις ιατρών αλλά πέρασε ένα εξάμηνο και δεν έκανε τίποτα. Ο άλλος, ο υφυπουργός Υγείας με το τσιγάρο, αλλάζει διαρκώς τα νούμερα αλλά δεν αλλάζει τακτική. Υπόσχεται, υπόσχεται, υπόσχεται. Τραγικό αυτό. Υπόσχεται τον ουρανό με τ΄ άστρα την ώρα που στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες. Δεν υπάρχουν βασικά μηχανήματα. Για όποιον δεν το κατάλαβε, η ιατρική στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στη δεκαετία του ΄60. Δεν υπάρχει τεχνολογία, δεν υπάρχει ψηφιακός κόσμος. Βράζουν το νερό στο κατσαρόλι για να πλύνουν τα χέρια τους με πράσινο σαπούνι. Την εποχή της ρομποτικής ιατρικής στην Ελλάδα κάνουν μαντεψιές και ψηλαφίζουν.

    *Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατέγραψε τις ελλείψεις σε 25 νοσοκομεία με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τη ζωή των ασθενών. Μιλούν για θανάτους λόγω προβλημάτων στον εξοπλισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κατηγορούσε τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Η δωρεάν υγεία αν παραμείνει δωρεάν δεν είναι υγεία. Θυμάστε το εισιτήριο των 5 ευρώ που κατάργησε η κυβέρνηση παιανίζοντας; Αυτό το εισιτήριο έφερνε στα νοσοκομεία περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το κατάργησαν το εισιτήριο, αυτό το φτηνό, το συμβολικό αλλά δεν βρήκαν από αλλού τα κεφάλαια. Μπάχαλο τα έχουν κάνει, ακόμα και σε αυτά τα βασικά, στα πρωταρχικά συστατικά του κοινωνικού κράτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μαρινάκης χτίζει το πιο σύγχρονο κανάλι: Τα πρόσωπα-κλειδιά που κάνουν τις προσλήψεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο Ε. Αγαπηδάκη: Καρανίκα αγόρι μου, άκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ