Πολιτική

Προκλητικός Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ζητά και πάλι να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του ψευδοκράτους

  • NewsRoom
Κυριάκος Μητσοτάκης- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Προκλητικός συνεχίζει να παραμένει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τετάρτη στις 18:00, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για την πολιτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτήν τη φορά δεν δίστασε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας εμφανή κριτική, ενώ ζήτησε να αλλάξει η δομή οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ κι είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Αφήνοντας αιχμές προς τη Δύση είπε δε: «κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς».

Κάλεσε, δε, την ΕΕ να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό».

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους που «παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

O Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, ακόμη, ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ειδικά εντός των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύουν στην «καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς την ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε δε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Εντός 2 ετών η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Σκρέκας: Έρχονται ανακοινώσεις για καλάθι νοικοκυριού και μαθητή – Tι είπε για αισχροκέρδεια

ΣΕΤΕ: Αντίδραση στην εξαγγελθείσα αύξηση στον φόρο διαμονήςΣΧΟΛΙΑ