• Πολιτική

    Προκαλεί η Τουρκία: Ξεκινά γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου

    • NewsRoom


    Περιοχή στα δυτικά της Κύπρου δεσμεύει η Τουρκία για γεωτρήσεις, σύμφωνα με Navtex που εξέδωσε σήμερα. Η γεώτρηση αρχίζει σήμερα και, σύμφωνα με την Navtex, θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

    Στην αποστολή θα χρησιμοποιηθεί το πλοίο – γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih). Το σημείο που αναμένεται να γίνει η γεώτρηση βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κύπρου. Το τουρκικό γεωτρύπανο αναμένεται να φθάσει σήμερα στο σημείο της γεώτρησης, συνοδευόμενα από πλοία τρία «υποστήριξης», τα Siem Korkut, Siem Altan και Siem Sancar.

    Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε σχετικά με τη Navtex ότι «Αυτή η πειρατική λογική της Τουρκιάς ανεβάζει το θερμόμετρο στην περιοχή. Παρακολουθούμε την κατάσταση και κάνουμε τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις».

    Αντίστοιχα, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεννόηση με διάφορες αρχές ουσιαστικά προβαίνει σε ενέργειες ,συνεχίζει τον προγραμματισμό όσον αφορά το ενεργειακό της πρόγραμμα και πιστεύει σημείωσε, ότι σε αυτές τις προκλήσεις έχουν δοθεί απαντήσεις με την δική μας συμπεριφορά, συμπεριφορά χαμηλών τόνων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αναστασιάδης έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την υπόθεση του Serial Killer της Κύπρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι χώρες με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ τους



    ΣΧΟΛΙΑ