• Πολιτική

    Πηγή ανησυχίας η Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη-αστραπή Μητσοτάκη με συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Επίσκεψη-αστραπή στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ολιγόωρη παραμονή του στην πόλη, που βιώνει δραματικές καταστάσεις λόγω κορονοϊού, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

    Παράλληλα, θα επισκεφθεί νοσοκομεία, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας μάχη νυχθημερόν.

    Σε όλες τις επαφές του ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει να ενταθούν, όσο γίνεται και με όσα μέσα υπάρχουν, οι προσπάθειες, για να σταματήσει η διασπορά.

    Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 545 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, αριθμός υψηλός για ακόμη μία ημέρα, επιτείνοντας την ανησυχία, καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η αναμενόμενη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων ακόμη και μετά την πολυήμερη καραντίνα.

    Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας, που φαίνεται κυρίως από τον αριθμό των διασωληνωμένων, θα εξακολουθήσει για αρκετές ημέρες ακόμη, στοιχείο το οποίο οι ειδικοί θεωρούν πολύ κρίσιμο, ώστε να ληφθεί απόφαση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων προστασίας.

    Εξάλλου χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή διαφορετικές ταχύτητες στην άρση του lockdown μεταξύ περιφερειών και δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς».

    Αυτό σημαίνει ότι όλη η χώρα είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο και για καμία περιοχή δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων, εάν κάποια άλλη διατηρεί υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

    Με δεδομένη αυτή την δύσκολη κατάσταση ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα το πρωί την Θεσσαλονίκη.

    Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

    • Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού, θα είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο νωρίς το πρωί.
    • Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας
    • Μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
    • Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο
    • Στις 12.30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα
    • Στις 2.00μμ θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    Σκέψεις για παράταση του lockdown

    Την παράταση του lockdown για τον περιορισμό της  εξάπλωσης της Covid-19 φαίνεται πως μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για μια πιθανή παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η αρχική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του ήταν το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει πάρει παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται το κανάλι, πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΟΔΥ: 2.013 νέα κρούσματα, 101 θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Νίκος Χαρδαλιάς: Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα – Ποιες 18 περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

    Πλαφόν €40 για τα τεστ μοριακού ελέγχου για κορονοϊό – Στα €10 η ανώτατη τιμή χρέωσης για τα rapid tests



    ΣΧΟΛΙΑ