• Πολιτική

    Προανακριτική για Νίκο Παππά: Η ώρα του Χρήστου Καλογρίτσα

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας


    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Στις 10.30 το κατώφλι της Βουλής θα περάσει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, για να καταθέσει σχετικά με τις κινήσεις που έγιναν για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel.

    Ο εργολάβος αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, καθώς με μηνύσεις που ήδη έχει υποβάλει στην τακτική δικαιοσύνη αποδίδει στον κ. Παππά ρόλο «οργανωτή» του σχεδίου.

    Ο εργολάβος έχει μιλήσει για «στημένο» διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ έχει κάνει λόγο για  συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας Τοξότης και του λιβανέζικου Ομίλου CCC, που κατά τα καταγγελλόμενα, δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως εμφανίστηκε, αλλά την χρηματοδότησή του για να κατέλθει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δικό της κανάλι.

    Σε υπόμνημα που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη τον περασμένο Νοέμβριο αναφέρεται: «Το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε  από μία  ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη  της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό  Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς  του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους  «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για  τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για  την υποστήριξη της πολιτικής τους».

    Στην βάση των καταγγελιών Καλογρίτσα, η ΝΔ πρότεινε την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθεί ο κ. Παππάς για τυχόν τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος.

    Σήμερα, ο κρίσιμος μάρτυρας θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες για την ενεργή -όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει- συμμετοχή του πρώην υπουργού στην εξεύρεση κεφαλαίων που θα στήριζαν το επιχειρηματικό εγχείρημα.

    Θα απαντήσει για το αντικείμενο των συναντήσεων που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που μιλούν για «White House» και «White Porscha» αλλά και για τις διαδρομές του χρήματος μέσω εικονικών εταιρειών και αλλοδαπών τραπεζικών λογαριασμών.

    Δεν αποκλείεται ο κ. Καλογρίτσας να προσκομίσει νέα στοιχεία που θα υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Προανακριτική: Ζητά άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα – Τη Δευτέρα η κατάθεση του εργολάβου

    Προανακριτική: Εικονική η σύμβαση CCC με Καλογρίτσα, φέρεται να δήλωσε ο Χρήστος Νικολάου

    Καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας για το «στημένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών» και το ρόλο του Νίκου Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ