• ΥΓΕΙΑ

    Προανακριτική: Εικονική η σύμβαση CCC με Καλογρίτσα, φέρεται να δήλωσε ο Χρήστος Νικολάου

    • NewsRoom


    Με την κατάθεση του στελέχους της Τοξότης και στενού συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστου Νικολάου, συνέχισε την Πέμπτη τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή η οποία μελετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά.

    Ο Χρήστος Νικολάου κατά την κατάθεσή του φέρεται να χαρακτήρισε «εικονική»  τη σύμβαση μεταξύ της CCC και της Τοξότης, σημειώνοντας πως τα 3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού, με την αποδοχή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Νικολάου δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συνάντησε τον Νίκο Παππά το 2016 στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα.  Ο Χρήστος Νικολάου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε «εξαιρετικές σχέσεις» με τον Νίκο Παππά, ενώ έκανε λόγο για αποδοχή της  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις ενέργειες για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού.

    Όπως φέρεται να δήλωσε για τη σύμβαση μεταξύ της CCC και της Τοξότης, «ήταν εικονική και τα 3 εκατ. δόθηκαν για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό», ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είχε ενημερωθεί άμεσα αν η σύμβαση αφορούσε τεχνικό έργο. «Αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα, θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού».

    «Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν… ό,τι προαιρείστε», φέρεται να δήλωσε.

    ΝΔ: Από ψέμα σε ψέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Από ψέμα σε ψέμα ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασαν πηγές της ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή κατάθεση του Χρήστου Νικολάου.

    Όπως σημειώνουν, το 2016, λίγο πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο μάρτυρας Χρ. Νικολάου επιβεβαίωσε ότι ο μοναδικός πολιτικός που βρέθηκε ως προσκεκλημένος στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα, ήταν ο κ. Νίκος Παππάς. Επιβεβαίωσε έτσι, τονίζουν, τις άριστες σχέσεις Παππά- Καλογρίτσα, λίγο πριν το διαγωνισμό.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε αναγνωρίσει και άλλα πολιτικά πρόσωπα σε παλαιότερα καλέσματα. Συνεπώς, καταλήγουν, το 2016 η πρόσκληση είχε όνομα και επώνυμο Νίκος Παππάς.



    ΣΧΟΛΙΑ