• Πολιτική

    Προανακριτική: Διαβιβάστηκαν emails που δείχνουν εμπλοκή της CCC στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

    • NewsRoom
    Χρήστος Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας


    Μια σειρά emails τα οποία φέρεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα για εμπλοκή της CCC στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τον Αύγουστο του 2016 διαβιβάστηκαν τη Δευτέρα στην Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει τις καταγγελίες κατά του Νίκου Παππά.

    Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής , πρόκειται για 18 έγγραφα, που αποτυπώνουν την εσωτερική αλληλογραφία του διευθυντή λογιστηρίου της CCC, κ. Αντώνη Λιανού,  με μέλη της οικογένειας Χούρι, ιδιοκτητών της CCC. Τα έγγραφα αφορούν την περίοδο από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019. Σε αυτά φέρεται να γίνεται λόγος για τη συμφωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα αλλά και για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ειδικότερα, σε ορισμένα γίνεται αναφορά σε «ΤV license», ενώ ένα από αυτά έχει ως θέμα  «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law». Το συγκεκριμένο φέρεται να αφορά ενημέρωση για την απόφασή του ΣτΕ η οποία ακύρωσε τον διαγωνισμός του Νίκου Παππά ως αντισυνταγματικό.

    Σε ένα από τα emails, με ημερομηνία  25 Αυγούστου 2016, ο κ. Φουάντ Χούρι φέρεται να ζητά από τον κ. Λιανό να τον ενημερώσει για το ακριβές όνομα του εργολάβου. Ο κ. Λιανός απαντά: «Το όνομα που βρήκα στο internet είναι “Τοξότης”», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

    Τα επόμενα email δείχνουν ότι αναζητήθηκαν εναλλακτικές για τη διαβίβαση των χρημάτων, που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

    Στο mail της 26ης Οκτωβρίου, ο κ. Λιανός ενημερώνει για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώνοντας  ότι πρέπει να τεθεί και το θέμα της επιστροφής των χρημάτων που δόθηκαν για την εγγυητική.

    Αντιδρώντας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα όσα παρουσιάζονται στα emails, υποστηρίζοντας πως απλά επιβεβαιώνουν την οφειλή του Χρήστου Καλογρίτσα προς την CCC.  Αντίθετα, από τη πλευρά της ΝΔ, υποστηρίζεται πως αναδεικνύεται η εμπλοκή της CCC και πως τα χρήματα που διατέθηκαν αφορούσαν στην έκδοση εγγυητικής για τη συμμετοχή του στον εν λόγο διαγωνισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ