• Πολιτική

    Πρίγκιπας Άντριου: «Παθητικός συνεργός του Εμπστάιν» καταγγέλλει η δικηγόρος των θυμάτων

    • NewsRoom

    Ο πρίγκιπας Άντριου και ο Τζέφρι Έπσταϊν


    Η Λίζα Μπλουμ, δικηγόρος πολλών θυμάτων του επιχειρηματία Έπσταϊν, «σταύρωσε» και αυτή με την σειρά της τον πρίγκιπα Άντριου, αναφέροντας ότι «ο πρίγκιπας Άντριου είναι παθητικός συνεργός στα εγκλήματα του Έπσταϊν».

    Η 58χρονη δικηγόρος υποστήριξε πως αν οι παθητικοί συνεργοί μιλούσαν, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει τον Εμπστάιν νωρίτερα. Η ίδια, δήλωσε πως ετοιμάζει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ώστε ο Βρετανός γαλαζοαίματος να μεταβεί στις ΗΠΑ και να δώσει κατάθεση ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

    Στο μεταξύ, φιλανθρωπικές οργανώσεις, οργανισμοί και εταιρείες που είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον δούκα του Γιορκ, τον εγκατέλειψαν μετά την συνέντευξη των 50 λεπτών, που αμαύρωσε την εικόνα του, ενώ το πρότζεκτ Pitch@Palace, που οργάνωσε ο πρίγκιπας το 2014 για την ενίσχυση start up επιχειρήσεων εκδιώχθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    Η δικηγόρος έδωσε συνέντευξη στους Times και ανέφερε πως αν ο πρίγκιπας δεν προσφερθεί να καταθέσει εθελοντικά για το σκάνδαλο Έπσταϊν. Η δικηγόρος έδωσε συνέντευξη στους Times και ανέφερε πως, αν ο πρίγκιπας δεν προσφερθεί να καταθέσει εθελοντικά για το σκάνδαλο Έπσταϊν, θα ζητήσει η ίδια δικαστική εντολή, η οποία θα απαιτεί από τον πρίγκιπα να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει για την υπόθεση, θα ζητήσει η ίδια δικαστική εντολή, η οποία θα απαιτεί από τον πρίγκιπα να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει για την υπόθεση.

    Αμέσως μετά την συνέντευξη του δούκα του Γιορκ, πηγή από το παλάτι δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard: «Η Αυτού Μεγαλειότης έχει τη στήριξη της βασίλισσας και της οικογένειάς του, τον πιστεύουν απόλυτα και θεωρούν πως αυτός έχει επιδείξει δύναμη γιατί είπε την αλήθεια και παραδέχθηκε τα σφάλματα που έχει διαπράξει».

    Όμως, σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται πηγή από το παλάτι, «ο δούκας του Γιορκ αποκάλυψε στην βασίλισσα τα σχέδιά του να μιλήσει για το σκάνδαλο (Έπσταϊν) αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες». Ο πρίγκιπας Άντριου και η βασίλισσα είχαν μια συζήτηση μάνας και γιου, όπως υποστηρίζει η ανώνυμη πηγή, αλλά εκείνος «εξαπάτησε» την βασίλισσα καθώς της είπε μεν πως θα δώσει συνέντευξη για να μιλήσει για την σχέση του με τον παιδόφιλο Αμερικανό Τζέφρι Έπσταϊν, αλλά δεν της αποκάλυψε πως θα μιλήσει σε «βάθος» για το σκάνδαλο.

    Την περασμένη Τετάρτη με ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε πως παραιτείται από τα βασιλικά του καθήκοντα, μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η βασίλισσα κάλεσε στο παλάτι τον γιο της και του ζήτησε να παραιτηθεί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος θα επιστρέψει την Δευτέρα στη Βρετανία από τη Νέα Ζηλανδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Η δυσαρέσκιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον θείο του

    Σύμφωνα με πηγή από το παλάτι, που μίλησε στους Sunday Times, εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο και ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είναι δυσαρεστημένος με την συνέντευξη του θείου του. Φαίνεται πως και ο δούκας του Κέιμπριτζ ζήτησε από την μονάρχη την παραίτηση του πρίγκιπα Άντριου. «Ο δούκας του Κέιμπριτζ ήταν δυσαρεστημένος με την συμπεριφορά του θείου του και αποφάσισε την απομάκρυνσή του από την δημόσια ζωή», δήλωσε η ανώνυμη πηγή.

    Ενώ, άλλη πηγή από το παλάτι επιβεβαίωσε στους Sunday Times πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ήδη μιλήσει με την βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο για το μέλλον του δούκα του Γιορκ. Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου «εμπλέκεται όλο και περισσότερο στις αποφάσεις για τον θεσμό της μοναρχίας και δεν είναι μεγάλος θαυμαστής του θείου του Άντριου».

    Η βασίλισσα ακύρωσε το πάρτι για τα 60ά γενέθλια του δευτερότοκου γιου της

    Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι Sunday Times, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίμαχη συνέντευξη, η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να ακυρώσει το πάρτι για τα 60ά γενέθλια του Άντριου τον Φεβρουάριο και αντί γι΄ αυτό η μονάρχης θα οργανώσει ένα κλειστό οικογενειακό δείπνο.

    Πάντως, την Παρασκευή ο πρίγκιπας Άντριου επισκέφθηκε την βασίλισσα στο Ουίνδσορ και οι δυο τους βγήκαν για ιππασία γύρω από το ομώνυμο κάστρο. Ο βρετανικός Τύπος έγραψε πως η μονάρχης με αυτό τον τρόπο έδειξε την στήριξή της στον δευτερότοκο γιο της, που πριν την γέννηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ήταν δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου.

    Η πρώην σύζυγος του και η μεγαλύτερη κόρη του έδωσαν το «πράσινο φως» για την επίμαχη συνέντευξη

    Σύμφωνα με την Daily Mail, η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον και η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, πριγκίπισσα Βεατρίκη, γνώριζαν για την επίμαχη συνέντευξη. Μάλιστα, η 31χρονη Βεατρίκη μαζί με την γραμματέα του πρίγκιπα Αμάντα Θίρσκ, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με την δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις τρεις ημέρες πριν η συνέντευξη «βγει στον αέρα».

    Οι δύο κόρες του πρίγκιπα Άντριου, Βεατρίκη και Ευγενία είναι «βαθιά θλιμμένες» για την παραίτηση του πατέρα τους, σύμφωνα με φίλους τους, που μίλησαν στην Telegraph. Τα πράγματα είναι χειρότερα για την πριγκίπισσα Βεατρίκη, η οποία τον νέο χρόνο αναμένεται να παντρευτεί τον δισεκατομμυριούχο σύντροφό της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι. Η πριγκίπισσα, μετά τον σάλο της συνέντευξης του πατέρα της, είναι αναγκασμένη να κάνει έναν «χαμηλών τόνων» γάμο σε αντίθεση με την 29χρονη αδελφή της, η οποία παντρεύτηκε πριν ένα χρόνο.

    Στις 2 Δεκεμβρίου το BBC θα προβάλει την συνέντευξη της «σκλάβας του σεξ» Βιρτζίνια Ρόμπερτς

    Στις 2 Δεκεμβρίου το BBC πρόκειται να προβάλει συνέντευξη της 35χρονη Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία υποστηρίζει πως το 2001 όταν ήταν ανήλικη είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πρίγκιπα Άντριου τρεις φορές. Η Ρόμπερτς ήταν «σκλάβα του σεξ» του παιδόφιλου εκατομμυριούχου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο στο κελί του εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.

    Στην συνέντευξή του ο δούκας του Γιορκ παραδέχθηκε την φιλία του με τον παιδόφιλο Αμερικανό, δεν εξέφρασε καμία συμπάθεια για τα θύματα του Έπσταϊν, αλλά, ούτε μεταμέλεια για την σχέση που διατηρούσε μαζί του. Για την Βιρτζίνια Ρόμπερτς υποστηρίζει πως δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί της και την ημέρα που εκείνη ισχυρίζεται πως ήταν μαζί σε κλαμπ του Λονδίνου, εκείνος λέει ότι συνόδευσε την μικρή, τότε, κόρη του Βεατρίκη σε πάρτι σε πιτσαρία.



    ΣΧΟΛΙΑ