• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Το μεγάλο πολιτικό άγχος του Νίκου Ανδρουλάκη, οι ευχές του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Άδωνις και το «νέο αστέρι του Βορρά»  

    • The Predator

    Ο Άδωνις και το «νέο αστέρι του Βορρά»

    Νέα δεδομένα στον εκλογικό Βόρειο Τομέα της Αθήνας δημιουργεί η ανακατανομή των εδρών εξαιτίας της απογραφής του πληθυσμού, καθώς η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια κερδίζει μια επιπλέον έδρα, η οποία, υπό προϋποθέσεις, πιθανότατα, θα καταλήξει στο κυβερνών κόμμα.

    Αυτός, μαθαίνουμε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η απόφαση για τον Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε ήδη, ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής.

    Ενώ, έγκυρες πληροφορίες (πιο έγκυρες δεν γίνεται), ακόμα και κατά το πρόσφατο παρελθόν, τον έφεραν να μην είναι υποψήφιος, προκειμένου «να παραμείνει σταθερά αφοσιωμένος στα υπουργικά του καθήκοντα».

    Τώρα, όχι μόνο ο ήπιων τόνων αλλά άκρως αποτελεσματικός κ. Παπαθανάσης θα δοκιμάσει την τύχη του, αλλά έχει -κατά τα φαινόμενα-και μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας να βρεθεί στα δεξιά έδρανα της νέας Βουλής.

    Η αιτία ακούει (και) στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ίσως το γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή (ήταν ίσως ο δεύτερος μετά τον άμεσα ενδιαφερόμενο στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του) υπερθεμάτισε με δημόσιο ενθουσιασμό, υπέρ της υποψηφιότητας του Αναπληρωτή του.

    Μεταξύ άλλων με απανωτές εγκωμιαστικές αναρτήσεις του, στέλνοντας καθαρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «ο Νίκος θα πρέπει να θεωρεί μία πρώτη ψήφο δεδομένη, την δικιά μου!», τόνισε ο Άδωνις, αναπαράγοντας την έκφραση «μεγάλο δώρο» που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης όταν ανακοίνωσε, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του 2019, στον μετέπειτα Υπουργό Ανάπτυξης ποιος θα είναι ο Αναπληρωτής του.

    Μαθαίνουμε ότι η προεκλογική καμπάνια των δύο ανδρών, εφεξής, θα διεξάγεται, σε μεγάλο βαθμό, από κοινού.

    Με τους πολιτικούς προϊσταμένους του κυβερνητικού επιτελείου για θέματα ανάπτυξης, να εντείνουν τις παρουσίες σε supermarket (υπεραγορές όπως είναι το σωστό, σύμφωνα με την ελληνική αγωγή) κυρίως με αφορμή το «Καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο, να σας πληροφορήσουμε, αποτέλεσε ιδέα των Γεωργιάδη-Παπαθανάση (η οποία, παρεμπιπτόντως, γίνεται copy paste, με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης, και από άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες).

    Η συγκεκριμένη δισταυρία, λένε οι γνωρίζοντες τα νεοδημοκρατικά δεδομένα του Βορρά της Αθήνας, αλλάζει και τις ευρύτερες προεκλογικές τοπικές ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα.

    (By the way, έσπασε ταμεία το πρωτοχρονιάτικο φιλί του Αδώνιδος στη φωτογραφία με την Ευγενία Μανωλίδου για τις ευχές με αφορμή το νέο έτος. Τι να μας πουν τα très banal- ετοιματζίδικα γραφικά που πλημύρισαν τα social media).

    Κάποιοι, μάλιστα, διαβλέπουν ακόμα και ανακατατάξεις στην κορυφή αφού και «σταυροί» από την πλευρά Παπαθανάση, μετά από όλα αυτά, λογικά, θα κατευθυνθούν προς τον Άδωνη, στη μάχη για την πρωτιά με τον Κωστή Χατζηδάκη.

    Τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς, η πλευρά Κεραμέως διαρρέει-διατείνεται ότι η ίδια καταγράφεται επικεφαλής στη σχετική με τον πρώτο σταυρό προτίμησης ερώτηση προς τους πολίτες.

    Ο … Ρεθυμνιώτης, από την πλευρά του, όπως κάνει εδώ και χρόνια, προτιμά το προεκλογικό όπλο του έργου και των…ξεροκέφαλων αριθμών.

    …και «συμμαχίες» στο Νότιο Τομέα

    Την ίδια ώρα, πυκνώνουν τα ραντεβού μακριά από τις κάμερες, των (υποψηφίων) βουλευτών με συναδέλφους τους υπουργούς ενόψει των επικείμενων εκλογών, και στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

    Και, όπως είναι φυσικό, οι πιο αδύναμοι (εκλογικά) επιχειρούν να εξασφαλίσουν τη συμμαχία των δυνατών «χαρτιών», ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά τους δια της δισταυρίας ή, κατά περίπτωση, και της πολυσταυρίας.

    Στο νεοδημοκρατικό Νότο, μάλιστα, παρατηρείται και η αντίστροφη διαδικασία.

    Με «δυνατούς» υποψηφίους, όπως ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, να επιχειρούν να συμμαχήσουν με ανθυποψηφίους τους, όπως ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν σίγουρα «κάστρα» στις επίμαχες περιφέρειες, όπως το Παλαιό Φάληρο, ώστε να μεγεθύνουν το πολιτικό τους αποτύπωμα στη μάχη της πρωτιάς, όπως εκτιμούν.

    Παράλληλα, όπως λένε στο Predator πηγές παρά θιν’ αλός, οι μισοί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια έχουν ήδη πραγματοποιήσει ραντεβού με τον Νίκο Δένδια, αδιαφιλονίκητο πρώτο στις δημοσκοπήσεις, τόσο σε επίπεδο πανελλαδικής δημοφιλίας Υπουργών, όσο και σε εκτίμηση ψήφων.

    Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα (δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στις σχετικές αναρτήσεις στα social media) προδικάζουν, ουσιαστικά, τη βέβαιη στήριξη της υποψηφιότητάς τους από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

    Κρίμα, διότι, όπως μαθαίνει ο Predator, και στις δύο περιπτώσεις, αν και τίποτε δεν αποκλείεται, πιθανότατα, θα ισχύσει η διαχρονική ρήση του Σόλωνος, «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

    Αττική: Το μεγάλο πολιτικό άγχος του Νίκου Ανδρουλάκη…

    Ειδικό σχέδιο με στόχο την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές περιφέρειες της ευρύτερης Αττικής έχει εκπονήσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Predator, το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή, πέρα από το ειδικό πληθυσμιακό βάρος στο συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών, ενέχει και ένα συγκεκριμένο προσωπικό διακύβευμα για τον σημερινό Πρόεδρο του κινήματος.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, συγκεντρώνοντας μόλις το 27,9% των ψήφων, έναντι 29,3% του Γιώργου Παπανδρέου και 33,45% του Ανδρέα Λοβέρδου (ο κ. Ανδρουλάκης πρώτευσε μόνο στο Περιστέρι).

    Και αν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες της Αττικής, συνεχίσουν να εκφράζουν την δυσπιστία-δυσαρέσκειά τους για τον κ. Ανδρουλάκη, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη πτώση των πανελλαδικών ποσοστών του, τότε η επόμενη μέρα για τον κρητικό πολιτικό προδιαγράφεται νεφελώδης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Ανατολική Αττική, η οποία κερδίζει δύο έδρες βάσει της ανακατανομής που προέκυψε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της νέας απογραφής. Τη μια εκ των οποίων αναμένεται να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

    (Σε αντίθεση με την Άρτα, την Κοζάνη, την Μαγνησία και την Α’ Πειραιώς, όπου η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται συρρικνωμένη)

    Ίσως για αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Ανατολική Αττική πριν από τα Χριστούγεννα, κάνοντας δηλώσεις έξω από το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου  μίλησε για υπονόμευση του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση «λόγω ιδεοληψιών», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι «μισό εκατομμύριο Έλληνες στην Ανατολική Αττική, δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα».

    Σωστό, αρκεί να πείσει και την πλειοψηφία των «συντρόφων» του.

    Διότι, κάποιοι από αυτούς (όσοι τοποθετούνται δημοσίως), με ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες, ισχυρίζονται ότι είναι δύσκολο να βρεις αναγνώριση και σεβασμό «στη νέα μας «οικογένεια»».

    Προβλέποντας, κρυφίως και με μακιαβελικούς όρους είναι αλήθεια, και «κακά μαντάτα» για το προσωπικό τους (και το κομματικό;) μέλλον.

    Αν και η σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη αποκρούει τις συγκεκριμένες αιτιάσεις -«συντροφικά μαχαιρώματα» που έλεγε και η Βάσω Παπανδρέου- κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια», το βέβαιον είναι ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την αυξανόμενη πόλωση ανάμεσα στους δύο «μεγάλους», κυρίως ενόψει της δεύτερης κάλπης, -εφόσον χρειαστεί-  δυσκολεύει ο στόχος Ανδρουλάκη για διψήφιο ποσοστό.

    … και οι ευχές του Ευάγγελου Βενιζέλου

    Την πορεία του κ. Ανδρουλάκη απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, να ξέρετε, συνοδεύουν οι…ευχές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ερωτάται για το πως αξιολογεί μέχρι στιγμής, τον σημερινό ηγέτη του κινήματος, τονίζει με νόημα «σε αυτή τη φάση προτιμώ να του δώσω τις ευχές μου να πετύχει το καλύτερο για την παράταξη και κυρίως για την πατρίδα».

    Διευκρινίζει ωστόσο, ότι οι προσωπικές τους σχέσεις είναι εξαιρετικές, πολλώ μάλλον που ο κ. Ανδρουλάκης «είναι ιδιαίτερα ευγενής και φιλικός». Σέβεται δε, «τον ευρύτερο ρόλο μου στα δημόσια πράγματα».

    Remarquable!

    Καμία αντίρρηση δεν έχει η Εκκλησία για εκλογές την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου

    Σας γράφαμε χθες για τους «προληπτικούς» στο Μέγαρο Μαξίμου οι οποίοι, μεταξύ άλλων υποψήφιων Κυριακών για το στήσιμο της κάλπης, προτείνουν και την Κυριακή των Βαΐων (9η Απριλίου), καθόσον την ίδια εορτή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταγάγει τον θρίαμβο του 46,88%, το 1990.

    Ως «σκόπελο» για την ευόδωση του συγκεκριμένου σεναρίου (εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προτάξει με καθαρά πολιτικά κριτήρια), κάποιοι παρουσίαζαν την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, έλεγαν, δεν θα συνταχθεί με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, διότι θα «σκανδάλιζε» το χριστεπώνυμο πλήρωμα και θα προκαλούσε αναταράξεις στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Για την Εκκλησία δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα, διαμηνύουν εκκλησιαστικά στελέχη με απόλυτη γνώση τόσο των σκέψεων του Αρχιεπισκόπου (στον οποίο ουδέποτε έχει τεθεί επισήμως ανάλογο θέμα) όσο και του πλαισίου λειτουργίας των ναών τις ιερές εκείνες ημέρες.

    Η μεταφορά Υπουργείων στους χώρους της ΠΥΡΚΑΛ και η «γκάφα» Πατούλη

    Τον Απρίλιο του 2021 ο Πρωθυπουργός, με ομιλία στους χώρους της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στο δήμο Δάφνης- Υμηττού, ανακοίνωσε την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, μέσω της δημιουργίας ενός «κυβερνητικού πάρκου», το οποίο, δια του σχεδίου αστικής ανάπλασης και της απελευθέρωσης κοινόχρηστων χώρων, αλλά και της εκεί μετεγκατάστασης εννέα υπουργείων, που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα από το Δημόσιο κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, θα προκαλέσει εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετίας.

    Σχεδόν δύο χρόνια μετά, τα πράγματα δεν εξελίσσονται με την ταχύτητα που θα επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μαθαίνουμε δε, ότι σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση φέρουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας του κ. Γιώργου Πατούλη.

    Τελευταίο κρούσμα η αδυναμία της πλειοψηφούσας παράταξης  να «περάσει» από το περιφερειακό συμβούλιο τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

    Οι γνωρίζοντες αποδίδουν την «αποτυχία» περισσότερο στην επιλογή Πατούλη να γίνει ψηφοφορία δια περιφοράς (δηλαδή ψήφος με mail ή τηλεφώνημα)…την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση απείχε και η διαδικασία έπεσε στο κενό.

    Αποτέλεσμα; «Πανηγύρια» από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κα. Δούρου, που «έκατσε στη βάρδια της» μια ακόμα αναποτελεσματική επιλογή του κ. Πατούλη.

    Εκνευρισμός και στην Κυβέρνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του σημερινού Περιφερειάρχη, λένε στο Predator άσπονδοι φίλοι του.

    Ο Ερντογάν «ψηφίζει» Κώστα Μπακογιάννη, στις δημοτικές της Αθήνας!

    Ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «ψηφίζει» Κυριάκο Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές στη χώρα μας είναι γνωστό.

    Ποιος δεν θυμάται τις απαράδεκτες on camera οδηγίες του «Σουλτάνου» προς τους Έλληνες ψηφοφόρους «να δώσουν μήνυμα προς τους κυβερνώντες τους που τρέχουν πίσω από περιπέτειες».

    Δηλώσεις οι οποίες, λειτουργώντας ως μπούμερανγκ, εκτόξευσαν περαιτέρω τα ποσοστά του Προέδρου της ΝΔ στις θετικές απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Τώρα, ο Ερντογάν, μέσω του αντιπροέδρου του Φουάτ Οκτάι, βάζει στο «κάδρο» και …τον Κώστα Μπακογιάννη!

    Μεταξύ άλλων προκλητικών, το «δεξί φερέφωνο του Λευκού Παλατιού», αναφέρθηκε στη στήριξη του Δημάρχου Αθηναίων προς τον (διωκόμενο) ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης.

    “Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από τον δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η “αδελφοσύνη” μεταξύ τους”, είπε ο Οκτάι, μεμφόμενος τη στάση των δύο Δημάρχων, κυρίως σε αυτή του Κώστα Μπακογιάννη, χωρίς να παραλείψει βεβαίως, στη συνέχεια, και την «κασέτα» με το «θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα».

    Στην Πλατεία Κοτζιά, μας λένε, επικράτησε ένα διάλειμμα κλαυσίγελου. Και, ακολούθως, ο Δήμαρχος Αθηναίων ρίχτηκε και πάλι στη δουλειά, καθώς, εκτός από την καθημερινότητα των πολιτών, αυτό το διάστημα, έχει ψηλά στην ατζέντα του και την περαιτέρω ανάδειξη της διεθνούς εικόνας της πρωτεύουσας, ως κέντρο ειρήνης και συνεργασίας.

    Και στο πλαίσιο αυτό, Ερντογάν επιτρέποντος, θα υποδεχθεί εκ νέου στην Αθήνα τον Εκρέμ Ιμάμογλου (τον οποίο θα συναντήσει για πέμπτη φορά) στην Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που, σύμφωνα με πληροφορίες του Predator, αναμένεται ότι θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της περιοχής.

    Τελικά, ο Ερντογάν… έχει όραμα….

    Διαβάστε επίσης:

    Οι «Ομάδες Κρούσης» του Κυριάκου, oι… προληπτικοί του Μαξίμου και η Κυριακή των εκλογών και ο αποστομωτικός Θανάσης Πλεύρης