• The Predator

    Predator

    Ο Άδωνις και η Ευγενία στην Φιλοθέη, η άγνωστη εταιρεία των παρακολουθήσεων που αναζητεί ο Ανδρουλάκης και τι λένε οι δημοσκόποι στον Κυριάκο

    • The Predator

    Οι ζωές των άλλων, σε ανώγεια και κατώγεια

    Ήταν να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Τώρα, «τα πάντα όλα», που θα ΄λεγε και ο (καλή του ώρα) Νίκος Αλέφαντος.

    Διότι, δεν είναι μόνον αυτοί που φέρονται ότι παρακολουθούνται, είναι κι αυτοί που λένε από μόνοι τους ότι παρακολουθούνται!

    Μάλιστα, στα γνωστά στέκια πέριξ της υπό ανάπλαση λόγω Μετρό Πλατείας Κολωνακίου, εθεάσησαν (για να μην πω ακούστηκαν και παρεξηγηθώ) και… αυλικοί (λόγω του off the record δεσμεύομαι να σας αποκαλύψω ποιου), οι οποίοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν ακόμα και πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ ως … θύμα κακόβουλων λογισμικών.

    Αν υποψιαστώ…

    Παρακολουθήσεις, κανονική κατασκοπεία

    Επίσης, πηγές του Predator (ξέρω, ακούγεται λίγο … της παρακολουθήσεως, αλλά, τι να κάνω, είχε έμπνευση ο … Galbraith) βάζουν μια νέα διάσταση στο … story με τους σύγχρονους κινητούς κοριούς. Ο «ξένος παράγοντας» δεν (μπορεί;) να σχετίζεται μόνο με το σενάριο της αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

    Αλλά και με αυτό της κατασκοπίας.

    Και τότε, όχι μόνο δημιουργείται τεράστιο ζήτημα για το ποιος είχε ενδιαφέρον -και συμφέρον- να ακούει -και άκουγε;- μυστικές, απόρρητες συνομιλίες και πληροφορίες εντός των τειχών, αλλά και ανάλογες συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες με αξιωματούχους άλλων χωρών.

    Προκύπτει επομένως, ένα επιπλέον δεδομένο: Ξένες κυβερνήσεις, ακόμα και φιλικές- συμμαχικές, λέγεται πως έχουν βάλει στα «ραντάρ» τους τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Και, όπως διαβεβαιώνει πηγή του Predator, ανάμεσά τους «ΗΠΑ και Ισραήλ το ψάχνουν το πράγμα». Με ότι αυτό συνεπάγεται και για την έκβαση των ερευνών, προσθέτω εγώ

    Ο Αλέξης «φωτογραφίζει» αλλά δεν κατονομάζει

    Γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας αναρωτιέται αν «υπάρχει υπουργός του κ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεδεμένος επισήμως από την ΕΥΠ»;

    Δεν γνωρίζει πως οι κατηγορίες δεν διαψεύδονται, αλλά αποδεικνύονται, αλλιώς καταρρέουν;

    Μου κάνει εντύπωση, γιατί μαθαίνω πως σε κλειστή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ο Πρόεδρος Αλέξης ζήτησε «τη μπάλα χαμηλά στις παρακολουθήσεις και προσεκτικές δηλώσεις».

    Ελπίζω να μην αφορά μόνο τους άλλους. Κατά τα λοιπά, ο «ανένδοτος αγώνας» συνεχίζεται…

    Κι άλλη εταιρεία στο «στόχαστρο» του Ανδρουλάκη

    Σε ποια εταιρεία που το όνομά της εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων φαίνεται πως έχει εστιάσει ο Ν. Ανδρουλάκης, διερευνώντας την υπέρ της ανοδικής της πορεία από την οδό Πειραιώς στην Ομόνοια το 2017, με το αρχικό κεφάλαιο των 5000 ευρώ, έως τις απόρρητες συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το ελληνικό Δημόσιο από το 2018 και μετέπειτα;

    Οι εκλογές…στην ώρα τους;

    Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαμηνύει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους, όμως, οι κομματικές μηχανές της ΝΔ δουλεύουν στο φουλ.

    Εκτός από τα κεντρικά κλιμάκια που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό νομό, προεκλογικός «πυρετός» επικρατεί και στις Τοπικές.

    Για παράδειγμα, χθες, σε κομματική εκδήλωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας, το «παρών» έδωσαν η Νίκη Κεραμέως, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ζωή Ράπτη, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Ο τελευταίος μάλιστα, άριστος γνώστης της επικοινωνίας, εμπλούτισε το βασικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» με το «ορθολογική πολιτική με αποτελέσματα ή πολιτική των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων». Κάνει ρίμα με το…παρακολουθήσεων.

    Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες παριστάμενοι στην εκδήλωση έβαζαν στοίχημα ότι « ο Κυριάκος θα πάει σε εκλογές νωρίτερα», ελέγχονται ως «εκτός γραμμής».

    Που ήταν ο Άδωνις;

    Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αυτός βρέθηκε (όχι την ίδια μέρα) ανάμεσα σε άλλα… target groups.

    Πρώτα με φοιτητές από τα Οικονομικά Πανεπιστήμια και μάλιστα σε εκδήλωση του ΣΕΔ στο Χρηματιστήριο – χωρίς να λείψουν και οι απαραίτητες selfies- και, ανήμερα των γενεθλίων του (6 Νοεμβρίου- Σκορπιός), σε συγκέντρωση μόνον … για κυρίες στην Παλαιά Αγορά της Φιλοθέης.

    Διευκρίνιση: Η απαστράπτουσα Ευγενία, όχι μόνο ήταν παρούσα, αλλά «κρύβονταν» πίσω και από την … προεκλογική έκπληξη στον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος στοχεύει στην πρωτιά στην εκλογική του περιφέρεια. Με τον Κ. Χατζηδάκη, λένε οι «ξεροκέφαλοι αριθμοί», να έχει … άποψη.

    Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, η τρίτη θέση είναι «καπαρωμένη» από την Νίκη Κεραμέως και από κει και κάτω: Καιρίδης, Ρουσόπουλος και… βλέπουμε.

    Οι φράσεις κλειδιά του Κυριάκου…

    Πάντως, από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, πέρα από τα διλήμματα που βάζει στους ψηφοφόρους, κρατήστε δύο φράσεις του, για την επόμενη μέρα: «Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι».

    Και «Αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση». Θα τις βρούμε μπροστά μας.

    …Και το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης

    Ξέρετε τι λένε οι δημοσκόποι στον Κυριάκο στις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου;

    Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες, είναι το τρίπτυχο ακρίβεια, συσσώρευση υποθέσεων, πολιτικού ρίσκου.

    Αυτά απομειώνουν το σαφές προβάδισμα και το πολιτικό κεφάλαιο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης.

    Εγώ πάλι, γιατί θυμήθηκα τον Ναπολέοντα που είπε «είναι μεγάλο λάθος να περιμένεις να σου επιτεθούν»;

    Κυριάκος – «Μαέστρο»

    Με αφορμή τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Χρ. Παπακαλιάτη για την απόκτηση από το Netflix των παγκόσμιων δικαιωμάτων της σειράς «Μαέστρο» του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη-σεναριογράφου-ηθοποιού, να σας θυμίσω την καλύτερη κατά τη γνώμη του twitter, ατάκα της πρωταγωνίστριας της νέας επιτυχίας του επίσης Κρητικού δημιουργού:

    «Την εποχή της πανδημίας, λόγω του lockdown είχε καθαρίσει η ατμόσφαιρα τόσο πολύ, που μπορούσες να δεις τον Μεσαίωνα να έρχεται. Από εδώ δεν έφυγε ποτέ». Επίκαιρο….

    Κάτω από …τα ραντάρ

    Μέσα στον ομφαλοσκοπικό ορυμαγδό των παρακολουθήσεων πέρασε στο «ντούκου» μια κεφαλαιώδους σημασίας εξέλιξη.

    Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (το τονίζω, γιατί χρειάζεται ομοφωνία όλων των μελών, ανάμεσά τους και η Ρωσία, για να επιτευχθεί) του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

    Η οποία, τι λέει; Ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν μπορεί να προχωρήσει σε κινήσεις ή σε ενέργειες οι οποίες μακροπρόθεσμα δεσμεύουν τη χώρα.

    Αυτό τι σημαίνει; «Νάρκη» στα νέο-οθωμανικά πόδια του Ερντογάν.

    Σε οποιαδήποτε προσπάθεια των Τούρκων να προχωρήσουν επί του πεδίου σε έρευνες και γεωτρήσεις με τους φίλους τους της «ληγμένης» κυβέρνησης της βορειοαφρικανικής χώρας.

    Είναι βέβαιον ότι δεν θα το κάνουν; Όχι.

    Σημαίνει όμως, ότι πλέον υψώνεται ένα σοβαρότατο εμπόδιο μπροστά τους, που «μετράει» σε διεθνή δικαστήρια και κυρίως, σε ξένες εταιρείες, οι οποίες θα ήθελαν να μπουν και να εξερευνήσουν κοιτάσματα.

    Μπορεί η ελληνική διπλωματία να κατηγορείται για λάθη στο Λιβυκό, αλλά αυτή η απόφαση μάλλον πρέπει να πιστωθεί θετικά στις παρασκηνιακές προσπάθειες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Βασιλίσσης Σοφίας.

    Ποιον θα έχει απέναντί του ο Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές;

    Και επειδή εκλογές επίκεινται και στην Τουρκία, να σας ενημερώσω για τα «φρέσκα κουλούρια» από τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων και στη γείτονα, αναφορικά με το ποιος από τους ηγέτες της «συμμαχίας» της αντιπολίτευσης θα λάβει το χρίσμα και θα βρεθεί απέναντι στον Ερντογάν.

    Έχουμε και λέμε: Κιλιτσντάρογλου 41,3%, Γιαβάς (δήμαρχος Άγκυρας) 19,1%, Ντεμιρτάς (κουρδικής καταγωγής φυλακισμένος ηγέτης του HDP) 9%, Ακσενέρ 3,6% και Ιμάμογλου (δήμαρχος Κων/πολης) 3,3%.

    Οπότε, καταλαβαίνετε τι επόμενη μέρα μας ξημερώνει….

    «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ»

    Και ολοκληρώνω σημειώνοντας ότι σαν σήμερα, γεννήθηκε ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, ο σκωτσέζος συγγραφέας του «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

    Να θυμίσω: Ο δόκτωρ Τζέκιλ είχε κάνει ένα πείραμα πάνω του με ένα φάρμακο που υποτίθεται πως θα χώριζε το καλό και το κακό από τον άνθρωπο. Το πείραμα πήγε στραβά, και ο γιατρός μεταμορφώθηκε στον κακό εαυτό του, τον Χάιντ.

    Και για όσους δεν πήραν το μήνυμα, έχω να προσθέσω έναν από τους αφορισμούς του Στίβενσον: Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

    Καλημέρα σας.