• Πολιτική

    Πώς η ΝΔ κατάφερε να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική και να «πετάξει έξω» Πολάκη και Τζανακόπουλο

    • NewsRoom


    Με ένα κείμενο που αποτελεί γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής από το 2010 η ΝΔ κατάφερε να στριμώξει στην γωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογώντας πλήρως νομικά την απόφαση της πλειοψηφίας (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) της προανακριτικής για τον Δημήτρης Παπαγγελόπουλο να εξαιρέσει τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

    Η απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής έφερε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Ραγκούσης, έξω φρενών, έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει την προανακριτική «χουντοεπιτροπή». Την ίδια ώρα οι δύο πρώην υπουργοί, δήλωναν πως δεν πρόκειται να φύγουν από την επιτροπή, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε μάλλον αποτυχημένα να δικαιολογήσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ως αγανάκτηση για το δήθεν «πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis»!

    Ωστόσο, η ΝΔ εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά περισσότερο προετοιμασμένη από την πλευρά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Έχοντας προϋπολογίσει το «σόου» που θα επιχειρούσε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της ΝΔ εμφάνισαν ένα έγγραφο από την παλαιότερη εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι του 2010. Πρόκειται για ένα έγγραφο που είχε αποδεχθεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής, και με το οποίο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εξηγούσε γιατί πρέπει να υπάρχει εξαίρεση σε βουλευτές που έχουν οριστεί ως μέλη της επιτροπής από τη στιγμή που ζητείται να συμμετέχουν ως μάρτυρες.

    Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής κατέληγε στο ότι δεν μπορούν μέλη της ανακριτικής επιτροπής να είναι και μάρτυρες για την εξεταζόμενη υπόθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – που σήμερα υποστηρίζει ότι τι αίτημα εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι παράνομο και συνιστά «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» – να συντάσσεται τότε με την γνωμοδότηση και να ψηφίζει υπέρ της εξαίρεσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!



    ΣΧΟΛΙΑ