• Πολιτική

    Πώς απολογείται ο Τριντό για το video που σχολιάζει τον Τραμπ

    • NewsRoom


    Με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το περιστατικό με το «πηγαδάκι» που είχε στήσει με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εμανουέλ Μακρόν και τον Βρετανό Μπόρις Τζόνσον και σχολίαζαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Καναδός πρωθυπουργός «συνελήφθη» από τα μικρόφωνα κατά τη δεξίωση στο Παλάτι, να ειρωνεύεται τον Ντόναλντ Τραμπ για τις μακροσκελείς και αυθόρμητες συνεντεύξεις Τύπου «χωρίς ουσία» και για τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου τα οποία «αφήνουν τους συνεργάτες του με το στόμα ανοιχτό».

    Ο Τριντό, μοιραία κλήθηκε να απολογηθεί για αυτή του τη συμπεριφορά και αυτό που απάντησε ήταν κάπως… εκτός θέματος. Ο Τριντό απέφυγε να απαντήσει επί του ζητήματος και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε φανταστική και πως με χαρά συμμετείχε σε αυτήν, παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάστηκε σε μια μη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στιγμές πριν την συνάντηση των δύο πολιτικών.

    «Εκπλαγήκαμε όλοι και νομίζω με χαρά μάθαμε ότι η επόμενη G7 θα διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, νομίζω ότι ήταν μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωση… και νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα» σημείωσε φανερά αμήχανος ο πρωθυπουργός του Καναδά.

    Νωρίτερα, το σχόλιό του για το περιστατικό είχε κληθεί να δώσει ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τριντό «διπρόσωπο», σημειώνοντας παρ’ όλα αυτά ότι είναι «καλό παιδί»



    ΣΧΟΛΙΑ