• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ προετοιμάζουν το έδαφος για τη Χρυσή Αυγή…

    • NewsRoom
    Χρυση αυγή


    Απορία, αηδία, ενδεχομένως και μίσος. Οι δηλώσεις από σημαίνοντα στελέχη των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, περί Χρυσής Αυγής έχουν κάνει το κόμμα αυτό να φαντάζει η ύστατη λύση σε μία χώρα που δεν έχει να κρατηθεί πλέον από πουθενά.

    Το να ψηφίζει ένας πολίτης Χρυσή Αυγή σίγουρα δεν τον κάνει αυτόματα χρυσαυγίτη. Δεν τον απαλλάσσει όμως και από τις ευθύνες που φέρει η ψήφος του. Αλλά το να μιλά ο νυν υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζουράρις, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο εκλεγεμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας  για τη Χρυσή Αυγή με ύφος φιλοσοφικής αναζήτησης και με δηλώσεις που ενισχύουν τη δύναμη του ναζιστικού αυτού μορφώματος, τότε ναι, έχει βαρύνουσα σημασία.

    Αλλά ας προσπαθήσουμε να συνέλθουμε λίγο και να δούμε τα πράγματα από απόσταση.

    «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν» είπε αυτολεξί ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

    Προς κ. Ζουράρι: Κύριε Ζουράρι, τα νησιά και οποιεσδήποτε άλλες εδαφικές εκτάσεις μιας χώρας δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να τα δίνετε, έτσι απλά επειδή τα ζήτησαν οι όποιοι Τούρκοι. Και ούτε υπάρχει ζήτημα “διαλέξτε είτε τη γλώσσα σας είτε τα νησιά σας” για να σκεφτούμε το μη χείρον βέλτιστο και να τα παραδώσουμε. Η θέση σας εξάλλου, δε σας επιτρέπει να λέτε ελαφρά τη καρδία, από το βήμα της Βουλής, ας χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει. Πειράζει και πολύ μάλιστα. Γιατί τέτοιες φιλελέυθερες και υπεράνω ατάκες οδηγούν μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής σε ενδυνάμωση.

    Γιατί όταν απειλείται το σπίτι σου, τότε θα προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να τα υπερασπιστείς. Γιατί τότε, οι απανταχου χρυσαϋγίτες θα βρουν “πάτημα” και θα έρθουν – πρώτα με ψήφους ενός πολύπαθου και αδαούς λαού που ελπίζει στο τίποτα- ως σωτήρες των πάντων να διεκδικήσουν τα νησιά μας.

    Και οι τακτικές ενδυναμωσης της Χρυσής Αυγής δεν έχουν έλεος. Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι “αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό, πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη”. 

    Στη λογική του μη χείρον βέλτιστο δηλαδή, για μία ακόμα φορά πρέπει να παραδοθούμε σε μία Χρυσή Αυγή. Σε μία προσπάθεια να μη γίνει αντιπολίτευση – γιατί αν γίνει τότε τα χειρότερα έρχονται – ένα μόρφωμα που έχει εδραιωθεί πλέον ως τρίτο κόμμα, φαίνεται πως κινεί τα νήματα με την ανοχή, αντοχή και ίσως τη δική σας άφεση αμαρτιών. Σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, όμως οι χρυσαϋγίτες μπαίνουν ανενόχλητοι στην ΕΣΗΕΑ, φωνάζουν, ωρύονται και “εκ Της Τέφρας τους Αναγεννώνται”. Και όπου τέφρα βάλτε τα δικά σας λόγια. Και των συναδέλφων σας.

    Συναδέλφων όπως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος και αυτός σε ίδια γραμμή πλεύσης με τους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Ζουράρι, δήλωσε στο «Αθήνα 984» «Η Χρυσή Αυγή με το μόρφωμα που είναι φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, πιστεύω ότι αυτό που ήθελε να πει -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής – είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις,  νομίζει ότι  η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν. Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης».

    Γιατί τόση μανία, τόση εμμονή με τη Χρυσή Αυγή; Να εκδημοκρατιστεί ποιος ακριβώς; Και για ποιο λόγο; Γιατί χρειάζεται η Χρυσή Αυγή να γίνει πιο εκλεπτυσμένη; Γιατί δε χρειάζεται απλά να εξαφανιστεί από προσώπου γής; Επειδή εάν ισχύει – και θεωρώ ότι ισχύει- ότι η πλειοψηφία τουλάχιστον των ψηφοφόρων της δεν είναι χρυσαυγίτες, ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός κοινωνικού και πολιτικού μορφώματος, που έρχεται ως Λυτρωτής λες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ανθέλληνες; Από πότε οι χρυσαυγίτες είναι πιο Έλληνες από τους υπόλοιπους;

    Γιατί τέτοια ηρωοποίηση μερικών φωνακλάδων παλλικαράδων, που το δικό σας πολιτικό σύστημα τοποθέτησε με μεθοδευμένες κινήσεις στα έδρανα της Βουλής και τους έβαλε σε καίριες θέσεις λήψης αποφάσεων;

    «Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και οι δηλώσεις προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδων προτάσσοντας την λογική του περασμένα ξεχασμένα», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

    Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία χωρίς ίχνος συνασθηματισμού. Στην προσβολή. Προσβολή της νοημοσύνης, της ηθικής, της προσωπικής αξίας του καθενός μας κ.κ. Ζουράρι, Παρασκευόπουλε και Μπαλαούρα, που πίσω από την ταμπέλα του Αριστερού – τον οποίο και προσβάλλετε κατά κράτος – προλειαίνετε συνειδήσεις για μία νέα τάξη πραγμάτων. Το “αίμα, τιμή, Χρυσή αυγή” μιλά για ελληνικό αίμα. Το δικό μας αίμα και το δικό σας. Το νου σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ESM: «Πάγωμα» των μέτρων μετά τον «μποναμά» Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ν. Βούτσης και το “κατά φαντασίαν” έγγραφο, που κάνει ότι υπογράφει



    ΣΧΟΛΙΑ