• What's happening

    Οριστικά ένοχος ο Γ. Παπαντωνίου για απόκρυψη καταθέσεων της συζύγου του στην Ελβετία

    Γιάννος Παπαντωνίου

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου


    Με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου είναι οριστικά και αμετάκλητα ένοχοι για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2008 και την απόκρυψη καταθέσεων 1,3 εκατομμυρίου ευρώ σε ελβετική τράπεζα.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής απόφασης και της καταδίκης τους σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή.

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση τους, κρίνοντας ότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ήταν πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

    Το ζευγάρι βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένου μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία ανάμεσα στους χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου. Ωστόσο το 1,3 εκ ευρώ δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του κ. Παπαντωνίου, ο οποίος, εν συνεχεία, δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού.

    Το δικαστήριο, όμως, δεν πείστηκε και τους είχε καταδικάσει με το σκεπτικό ότι «με πρόθεση» απέκρυψαν από την δήλωση πόθεν έσχες την κατάθεση στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

    Ο άλλοτε τσάρος της Οικονομίας και η σύζυγός του έχουν καταδικαστεί -σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ ο καθένας- για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για το έτος 2009.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΕΒ: Να πώς η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Β. Μαρινάκη με το ΕΣΡ για την Alter Ego – Όλη η επιστολή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πληρώθηκε το δώρο στον ΔΟΛ – Τι θα γίνει με «Νέα» και «Βήμα»



    ΣΧΟΛΙΑ